Πάλεψε στην Βαρκελώνη, αλλά λύγισε στο τέλος

Written by  Δεκ 14, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν αρκετά ανταγωνιστικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως, στο τέλος δεν άντεξε στην πίεση της και γνώρισε την ήττα με 98-86, που τον κρατάει στην 6η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 8-5, με τους «μπλαουγκράνα» να ανεβαίνουν στο 10-3, όπου ισοβαθμούν με την Ρεάλ, στο κυνήγι της Αναντολού Εφές.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν για μια ακόμα φορά την έλλειψη ποιοτικών λύσεων μέσα στην ρακέτα τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το μόλις ένα ριμπάουντ σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, με τους Καλάθη και Φριντέτ να οδηγούν τους συμπαίκτες τους, είχαν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο, όμως, δεν έφτασαν στο τέλος, με την ισπανική ομάδα να συνεχίζει τις υψηλές της πτήσεις.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά και, με τον Μίροτιτς να μπαίνει «καυτός», προηγήθηκε νωρίς με 10-2, ενώ με τους «πράσινους» να προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα των ριμπάουντ, έφτασε και το +9 (25-16) και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 28-23.

Με προσωπικούς πόντους από τον Καλάθη, ο Παναθηναϊκός μείωσε (30-28) και έμεινε όσο κοντά μπορούσε σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου, με την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει και πάλι, να φτάνει για πρώτη φορά το +11 (55-44) και το πολύ καλό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμά τους με 55-47.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και με καλάθι του Τόμας μείωσε σε 60-58, κάνοντας το παιχνίδι ξανά ντέρμπι, αλλά για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί, με την Μπαρτσελόνα να ξεφεύγει εκ νέου με 7 πόντους (68-61) και να προηγείται στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 71-65.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση να παίξουν με την… φωτιά, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως η ελληνική, πάτησαν γκάζι, έφτασαν γρήγορα ξανά σε διψήφια διαφορά (79-69) και έβαλαν τις βάσεις για την νίκη.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε για τελευταία φορά, μείωσε σε 81-77, έχασε ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα και στον πόντο, δεν τα κατάφερε και η Μπαρτσελόνα δεν του άφησε άλλο περιθώριο, τρέχοντας ένα σερί 17-9 μέχρι το τέλος του αγώνα, που την βρήκε νικήτρια με 98-86.

Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 19 πόντους, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Νικ Καλάθης έκανε και πάλι double-double με 13 πόντους και 13 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 12 πόντους, με τον Ταϊρίς Ράις και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να προσθέτουν από 10 πόντους.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Νίκολα Μίροτιτς με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Μπράντον Ντέιβις είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ για την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 55-47, 71-65, 98-86

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.