Ο MVP Ντούμπλιεβιτς, το «ελληνικό» Top10 και οι κορυφαίοι των στατιστικών (vids)

Written by  Δεκ 28, 2019

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς έσπασε τα… κοντέρ στην 16η αγωνιστική, οδηγώντας την Βαλένθια στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Φενερμπαχτσέ, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

 Ο σέντερ της ισπανικής ομάδας έκανε ατομικό, αλλά και ρεκόρ της ομάδας του στο σύστημα αξιολόγησης με τους 42 βαθμούς που κέρδισε σε ένα παιχνίδι, όπου έκανε τα πάντα, σκοράροντας 30 πόντους με 9/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6/7 βολές, μάζεψε 12 ριμπάουντ, επίδοση που επίσης αποτελεί ατομικό ρεκόρ, μοίρασε 2 ασίστ και κέρδισε 5 φάουλ. Δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης ήρθε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος πάλεψε πολύ για να αποτρέψει μία ακόμα ήττα της Φενερμπαχτσέ, σημειώνοντας 31 πόντους με 16/16 βολές, με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 κερδισμένα φάουλ, ενώ ήταν εκείνος που ισοφάρισε στην κανονική διάρκει του αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Μπίλυ Μπαρόν που μάζεψε 34 βαθμούς στην νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Νίκολα Μίροτιτς που ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού με 33 βαθμούς και ο Έντι Ταβάρες με 32 βαθμούς που μάζεψε από τους 14 πόντους και τα 14 ριμπάουντ του στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Παναθηναϊκού.

 

Δείτε τα κατορθώματα του MVP Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς

 

 

Πλούσιο ελληνικό… χρώμα είχε η δεκάδα των κορυφαίων φάσεων της αγωνιστικής, στην οποία περιλήφθηκαν το εντυπωσιακό κόψιμο του Ογκουστίν Ρούμπιτ στον Νίκολα Μίροτιτς, η πτήση του Άντονι Ράλντολφ και το φόλοου κάρφωμα στο καλάθι του Παναθηναϊκού και η θεαματική πάσα πίσω από την πλάτη του Νικ Καλάθη στον Ντίνο Μήτογλου για το κάρφωμα του τελευταίου, καθώς και η εκπληκτική κούρσα και το κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

 

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής

 

 

 

 

Οι κορυφαίοι των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Μάικ Τζέημς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

320

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

314

Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές)

303

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

302

Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια)

271

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

139

Τόνι Τζεκίρι (Βιλερμπάν)

130

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

115

Γουόλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης)

108

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια)

106

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

138

Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

107

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

101

Βασίλιε Μίσιτς (Αναντολού Εφές)

96

Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Αρμάνι Μιλάνο)

88

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Φακούντο Καμπάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης)

26

Ρόκας Γκεντράιτις (Άλμπα Βερολίνου)

26

Κρις Σίνγκλετον (Αναντολού Εφές)

25

Ντέρικ Γουίλιαμς (Φενερμπαχτσέ)

24

Σκότι Γουίλμπεκιν (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

22

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Γουόλτερ Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης)

28

Τζόρνταν Μίκι (Ρεάλ Μαδρίτης)

18

Ισμαέλ Μπακό (Βιλερμπάν)

16

Γιουσουφά Φολ (Μπασκόνια)

16

Κουίνσι Έισι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

16

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Νίκολα Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα)

347

Μάικ Τζέημς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

347

Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές)

346

Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός)

315

Μπογιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια)

314

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.