Print this page

Επιστροφή στις νίκες και «ανάσα» ζωής για την οκτάδα

Written by  Ιαν 11, 2020

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του, πήρε μια σημαντική νίκη επί της φορμαρισμένης Βαλένθια με 93-91, ανέβηκε στο 7-11 και έκανε ένα καλό… ποδαρικό στον δεύτερο γύρο, όπου ελπίζει με τις αλλαγές που αναμένονται στην συνέχεια να κάνει την επανεκκίνηση που χρειάζεται, ώστε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του για πρόκριση στην πρώτη οκτάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν έχασαν το καθαρό τους μυαλό, είχαν θέληση και πάθος για τη νίκη, πήραν σημαντικές διαφορές, τις οποίες, όταν έχαναν δεν πανικοβλήθηκαν, ενώ είχαν εξαιρετική δημιουργία, μοιράζοντας 23 ασίστ, έναντι μόλις 9 των γηπεδούχων, περιορίζοντας, παράλληλα για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους αντιπάλους τους.

Η Βαλένθια, που μέχρι πριν την έναρξη της αναμέτρησης μετρούσε 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια της, έχασε έδαφος για την οκτάδα, μένοντας στο 8-10.

Με τον Κώστα Παπανικολάου να μπαίνει ορεξάτος, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με 2-8, όμως, η Βαλένθια απάντησε με τον Σαν Εμετέριο να παίρνει προσπάθειες και να προηγείται με 10-9, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το δεκάλεπτο που τις βρήκε ισόπαλες με 16-16.

Οι δυο ομάδες εξακολουθούσαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου (29-35), να φτάνει ακόμα και το +8 (31-39) και να κλείνει το ημίχρονο με προβάδισμα 36-39.

Η Βαλένθια βρήκε μακρινά σουτ και με σερί 6-0 προηγήθηκε με 42-41 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, ο Ολυμπιακός είχε καθαρό μυαλό και με όπλο την άμυνά του, αλλά και το καλό μακρινό σουτ, που επίσης είχε στο διάστημα αυτό, απάντησε με σερί 9-0 για να προηγηθεί με 42-50 και, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, να διατηρεί μια καλή διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 63-70.

Το κακό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στην τελευταία περίοδο έδωσε δικαίωμα στην Βαλένθια για σερί 7-0 και την ισοφάριση με 70-70, όμως, ήρθε ένα ξέσπασμα από την πλευρά των Πειραιωτών, που έφερε σερί 8-0 για να προηγηθούν με 70-78 και να ξαναμπούν στον έλεγχο του παιχνιδιού.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν καθάρισαν εκεί, αφού η Βαλένθια απάντησε ξανά με σερί 9-0 αυτή τη φορά για να προηγηθεί εκείνη με 79-78 και τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν ως μια μάχη σε κάθε κατοχή, με τον Ολυμπιακό να είναι εκείνος που στο τέλος πήρε την σπουδαία νίκη με 91-93 και ξεκίνησε θετικά τον δεύτερο γύρο.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν και πάλι εξαιρετικός με 16 πόντους, ο Μπράντον Πολ ήταν σταθερή αξία με 12 πόντους με 4/7 τρίποντα και 3 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε 10 πόντους με 8 ασίστ.

Για την Βαλένθια, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Βάνια Μαρίνκοβιτς είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Σαμ Βαν Ρόσσομ σημείωσε 11 πόντους και ο Άαρον Ντούρνεκαμπ 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-39, 63-70, 91-93

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net