«Ζωντανός» με καλό μπάσκετ και… υποσχέσεις

Written by  Ιαν 17, 2020

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά στην τελευταία περίοδο έκανε… πάρτι από τα 6,75 μ. και με τον Σάσα Βεζένκοφ να σημειώνει 18 από τους 20 συνολικά πόντους του με 5/6 τρίποντα και πήρε μια μεγάλη νίκη με 89-72 που τον ανεβάζει στο 8-12 και τον κρατά ακόμα ζωντανό στην δύσκολη προσπάθειά του να προλάβει τα play off.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πάθος, ενέργεια, πλάνο και λύσεις, πήραν πολλά από πολλούς παίκτες προερχόμενους από την… εφεδρεία, κάτι που σίγουρα αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο αισιοδοξίας για την συνέχεια και άφησαν πίσω τους την ήττα από την Άλμπα, που τους πληγώνει βαθιά, παίρνοντας μια καλή νίκη για επανεκκίνηση που, αν δεν είχαν τα σημαντικά κενά διαστήματα στην διάρκεια του παιχνιδιού, η έκτασή της θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε αυτή τη φορά να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τον Γουέιντ Μπολντγουιν στο αρχικό σχήμα, στη θέση του εορτάζοντα Αντώνη Κόνιαρη, για να πλαισιώσει την τετράδα των… μπαρουτοκαπνισμένων Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ, με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, να μην ξεκινούν καλά, καθώς χρειάστηκαν σχεδόν 6’ για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι, διάστημα στο οποίο η Μπάγερν προηγήθηκε με 3-9.

Οι Πειραιώτες, παρ’ όλα αυτά, βρήκαν ενέργεια από την άμυνά τους, ισοφάρισαν σε 12-12 και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 17-14.

Η ενέργεια και η ταχύτητα που έδωσαν οι συνδυασμοί Μπολντγουιν και Πολ έδωσαν «αέρα» 8 πόντων στον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε με 23-15, ενώ έχοντας… πνίξει την γερμανική ομάδα στην άμυνά του, έφτασε το +11 (37-26) και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 37-32.

Κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό που έμεινε χωρίς πόντο ξανά για σχεδόν 5’, με την Μπάγερν να κάνει σερί 10-0 (συνολικά 16-0) για να προηγηθεί με 37-42 και να φέρει έντονο προβληματισμό στην ελληνική ομάδα.

Η Μπάγερν προηγήθηκε με 47-53, όμως, ο Ολυμπιακός, με τον Κόνιαρη να παίζει τρομερές άμυνες και να δίνει λύσεις και στο σκοράρισμα, έκανε σερί 7-0 για να προηγηθεί και πάλι στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 54-53.

Με πάθος και ασφυκτική πίεση στην άμυνα, ο Ολυμπιακός έκανε σερί 7-0 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, για να προηγηθεί με 61-53, ενώ με τον Βεζένκοφ να πυροβολεί κατά… ριπάς, άρχισε να την διευρύνει, ανεβαίνοντας στο +15 (76-61) και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης.

Με το νερό να έχει μπει στο… αυλάκι, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ελεύθερα και θεαματικά, η διαφορά έφτασε και το +20 (86-66) και η νίκη ήρθε με το τελικό 89-72 που γιορτάστηκε από τους 7.000 φίλους της ομάδας, που χειροκρότησαν και την είσοδο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος πήρε τις πρώτες του παραστάσεις στην Euroleague με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού με 20 πόντους (5/6 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε πολλούς παίκτες του να προσφέρουν, με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ να σημειώνει 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, τον Γουέιντ Μπόλντγουιν να έχει 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Μπράντον Πολ επίσης 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, τον Αντώνη Κόνιαρη να προσθέτει 10 πόντους, τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Τέιλορ Ρότσεστι να μην σκοράρει παρά μόνον 2 πόντους, αλλά να μοιράζει 12 από τις 21 ασίστ των «ερυθρόλευκων».

Από την Μπάγερν, ο Γκρεγκ Μονρόε έκανε double-double με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τόμας Μπρέι είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Βλαντιμίρ Λούτσιτς 15 πόντους με 2 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 54-53, 89-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.