Η άνοδος του Αντετοκούνμπο και η φάση της χρονιάς από τον Τζορτζ! (vids)

Written by  Ιαν 19, 2014

Την αποθέωση γνώρισε για ένα ακόμα βράδυ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχει μακράν το χειρότερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα, ο ίδιος εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του. Τη φάση της χρονιάς πέτυχε ο Πολ Τζορτζ στη νίκη των Pacers, «χόρεψε» και πάλι ο ΛεΜπρόν.

 

Οι Milwaukee Bucks είναι φέτος με διαφορά η χειρότερη ομάδα του Πρωταθλήματος, όμως, στην Ελλάδα έχουν ήδη πολλούς φιλάθλους και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Αντετκούνμπο, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στο NBA έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με κάθε του εμφάνιση. Ο νεαρός Έλληνας, μέσα σε λίγους μήνες ξεπέρασε κάθε άγχος και με σκληρή δουλειά έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην αρχική πεντάδα της ομάδας του, με μια σταθερά καλή παρουσία και δείχνει διαρκώς σημάδια βελτίωσης. Στον αγώνα απέναντι στους Houston Rockets, όπου οι Bucks ηττήθηκαν με 104-114, ο Αντετοκούνμπο είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 λάθη, με μία γενικά καλή παρουσία στο παιχνίδι της ομάδας του, που είχε πρώτο σκόρερ τον Νάιτ μα 26 πόντους. Για τους νικητές, ο Τέρενς Τζόουνς πέτυχε 36 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. 

 

 

 

Όταν συναντώνται δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Όταν δε σε αυτές τις ομάδες αγωνίζονται δύο από τους θεαματικότερους παίκτες της διοργάνωσης, τότε το σίγουρο είναι ότι όποιος τα παρακολουθήσει θα τα θυμάται για πολύ καιρό. Η αναμέτρηση των LA Clippers με τους Indiana Pacers που έληξε με νικητές τους δεύτερους με 92-106 και πλέον μετρούν ρεκόρ 22-1 στην έδρα τους, έφερε και τη συνάντηση του Μπλέικ Γκρίφιν με τον Πολ Τζορτζ, στην οποία νικητής αναδείχθηκε ο φόργουορντ των Pacers. Ο Τζορτζ πέτυχε 36 πόντους, μεταξύ των οποίων και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα 360ο στον αιφνιδιασμό, φάση που θέτει υποψηφιότητα για το highlight της χρονιάς! Από την πλευρά του, ο Γκρίφιν με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ δεν είδε την ομάδα του να παίρνει τη νίκη. 

 

 

 

Οι Miami Heat χρειάστηκαν την παράταση για να πετύχουν την 15η συνεχόμενη νίκη τους επί των Charlotte Bobcats με 104-96, εκεί όπου ο ΛεΜπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Πρωταθλητές, όταν χρειάστηκε. Ο «Βασιλιάς» είχε 36 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Κρις Μπος είχε 25 πόντους με 7 ριμπάουντ, διατηρώντας αυτή την μεγάλη παράδοση απέναντι στους Bobcats. Ο Αλ Τζέφερσον με 22 πόντους και 14 ριμπάουντ έμοιαζε να παλεύει με τα «θηρία» και, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τους συμπαίκτες του δεν κατάφερε να αντέξει στον επιπλέον χρόνο της παράτασης. 

 

 

Στις υπόλοιπες χθεσινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

LA Clippers – Indiana Pacers 92-106

Detroit Pistons - Washington Wizards 104-98

Miami Heat - Charlotte Bobcats 104-96

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls78-103

Milwaukee Bucks – Houston Rockets 104-114

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves72-98

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans97-87

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks127-111

 

 

 

Το υπερθέαμα στον μαγικό κόσμο του NBAσυνεχίζεται με τις εξής αναμετρήσεις:

LA Lakers – Toronto Raptors

Boston Celtics – Orlando Magic

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs

Denver Nuggets – Phoenix Suns

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.