Αποσύρουν τη φανέλα του Στογιάκοβιτς οι Kings

Written by  Σεπ 17, 2014

Την απόφαση να αποσύρουν την φανέλα με το Ν. 16, που φορούσε ο μεγάλος Πέτζα Στογιάκοβιτς ανακοίνωσαν οι Sacramento Kings, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του τόσο στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στον μαγικό κόσμο του NBA.

 

«Ο Στογιάκοβιτς ήταν κομβικός στο να μπει το Σακραμέντο στον χάρτη της παγκόσμιας κλίμακας. Ως ο πρώτος από μια επίλεκτη φουρνιά Σέρβων παικτών στο NBA, ο Πέτζα βοήθησε στο να χαραχθεί ο δρόμος για τους μπασκετμπολίστες από όλα τον κόσμο. Η αναγνώριση της ηγετικής του φυσιογνωμίας θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τους φιλάθλους, αλλά και όλο τον οργανισμό των Kings, αλλά και μια σημαντική υπενθύμιση για το πώς αντιλαμβανόμαστε την επιτυχία εδώ στο Σακραμέντο», δήλωσε σχετικά ο ιδιοκτήτης των Kings, Βίβεκ Ραναντιβέ.

Η τελετή της απόσυρσης της φανέλας με το Ν. 16 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου, όταν οι Sacramento Kings θα υποδεχθούν τους Oklahoma City Thunder. Στα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στο Σακραμέντο, ο Στογιάκοβιτς, ο οποίος έγινε ντραφτ το 1996, είναι πρώτος στην ιστορία του συλλόγου σε προσπάθειες για τρίποντα με 2.687, αλλά και σε εύστοχα τρίποντα με 1.070, ενώ είναι πρώτος σε ποσοστό από τη γραμμή των βολών με 89.3%. Είναι επίσης, δεύτερος σκόρερ της ιστορίας των Kings με 9.498 πόντους, τρίτος σε προσπάθειες για δίποντο με 7.269 και σε εύστοχα δίποντα με 3.352 και πέμπτος σε κλεψίματα με 543.

«Η περίοδος που πέρασα στο Σακραμέντο ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου και από τα καλύτερα της ζωής μου. Είμαι περήφανος για ό,τι φτιάξαμε στο Σακραμέντο και για τις σχέσεις που χτίσαμε με τους φιλάθλους και την τοπική κοινωνία. Οι φίλαθλοι των Kingsείναι από τους καλύτερους του κόσμου και ήταν τιμή μου να παίζω για αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βίβεκ και την οικογένεια των Kingsπου με καλωσόρισαν πίσω σε αυτή την γιορτή και ανυπομονώ να ζήσω ξανά μεγάλες στιγμές με τους Sacramento Kings», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πέτζα Στογιάκοβιτς.

Ήδη, τα εισιτήρια για τη μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Πέτζα Στογιάκοβιτς έχουν δοθεί στην κυκλοφορία με ένα πακέτο προσφοράς με την επωνυμία «Big Game Pack», το οποίο περιλαμβάνει τους αγώνες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όπως οι Cleveland Cavaliers και οι Los Angeles Lakers.

Πηγή και Φωτό: nba.com/kings

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.