Το κοινωνικό πρόσωπο του Ρόουζ (vid)

Written by  Σεπ 26, 2014

To ΝΒΑ δεν είναι μόνο μια τεράστια γιορτή του μπάσκετ, αλλά μια απύθμενη κουλτούρα με πολλές προεκτάσεις, στην οποία οι μεγάλοι αστέρες δεν διστάζουν να συμμετέχουν όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για μία ακόμα φορά ο Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος δώρισε 1 εκατ. δολάρια σε οργάνωση που υποστηρίζει νέους από τα γκέτο.

 

Ο σούπερ σταρ των Chicago Bulls δώρισε αυτό το ποσό σε μια πολύ σημαντική οργάνωση που εδρεύει στο Σικάγο, που ονομάζεται «After School Matters», η οποία διοργανώνει καινοτόμα εξωσχολικά προγράμματα για τους νέους, κυρίως μετανάστες και παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ίδιος ο Ρόουζ, γέννημε θρέμμα της πόλης δηλώνει ότι «είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μία δυνατή κοινότητα που να πιστεύει ότι έχεις μέλλον. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στον κόσμο. Πολλοί ήταν εκείνοι που επένδυσαν σε μένα κι εγώ θέλω να κάνω το ίδιο για τους νέους του Σικάγο».

Το ποσό θα δαπανηθεί για τη δημιουργία προγραμμάτων που θα φέρουν τα παιδιά κοντά στις τέχνες, τις επικοινωνίες, τον αθλητισμό, την επιστήμη και την τεχνολογία, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη δουλειά τους, το κολέγιο και το μέλλον τους γενικότερα.

Η οργάνωση δημιουργήθηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια από την τότε δήμαρχο της πόλης και από τότε έχει βοηθήσει περισσότερους από 200.000 νέους. Οι Chicago Bulls έχουν πολλές φορές βρεθεί στο πλευρό της οργάνωσης βοηθώντας παιδιά να αποκτήσουν εφόδια να επιβιώσουν, ενώ και ο ίδιος ο Ντέρικ Ρόουζ έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον να βοηθήσει. Ειδικά δε σε θέματα που αφορούν παιδιά, ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια.

Στo παρακάτω βίντεο δείτε τον να παίρνει μέρος σε ανάλογες δαστηριότητες: 

 

 

 

Πηγή: nba.com/bulls

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.