Κόμπε: «Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ»

Written by  Σεπ 30, 2014

Ο Κόμπε Μπράιαντ επέστρεψε! Ο σούπερ σταρ των Los Angeles Lakers δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του που προς στιγμήν τον έβαλε σε σκέψεις για το αν θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του, όμως, ο ίδιος δηλώνει καλά και έτοιμος για μερικές από τις τελευταίες μεγάλες παραστάσεις του.

 

Στην Media Day των Lakers, ο «Black Mamba», οπως ήταν λογικό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που θέλησαν να μάθουν πολλά για την κατάστασή του, αλλά και το αν είναι έτοιμος να επαναφέρει τους «λιμνανθρώπους» σε υψηλές... πτήσεις.

«Ήταν ένας πολύ σκληρός τραυματισμός. Πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό σου όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πήγα σιγάσιγά και είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Κόμπε, ενώ αναφέρθηκε γενικότερα στους τραυματισμούς της ομάδας, που έχουν φέρει αμφισβήτηση για το που μπορεί να φτάσει, τονίζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να παραμείνουν συγκεντρωμένοι.

Όσο για το αν ο περσινός τραυματισμός του τον έκανε να νιώθει διαφορετικά: «Είμαι πιο ανυπόμονος τώρα γιατι αισθάνομαι ότι δε μου μένουν πολλές ακόμα τέτοιες στιγμές, οπότε θέλω να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε ο σούπερ σταρ των Lakers, ενώ, ερωτηθείς για τα συναισθήματα του λίγο πριν επιστρέψει στα παρκέ, ήταν αρκετά περιγραφικός. «Είναι ένα μίγμα συναισθημάτων. Ενθουσιασμός, λίγη νευρικότητα, λίγη οργή...θέλω να δω αν μπορώ να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να είμαι...ο εαυτός μου και όλοι όσοι το αμφισβητούν μου δίνουν κίνητρο».

Ο Κόμπε ρωτήθηκε και για το αν προφυλάσσει το κορμί του ή αν προσέθεσε κάποιες κινήσεις στο παιχνίδι του που να τον διευκολύνουν να μην πιέζει πολύ το τραυματισμένο του γόνατο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει αλλάξει πολύ από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Ερωτηθείς για το πως του φάνηκε που θα έχει προπονητή τον Μπάιρον Σκοτ, ο Κόμπε δεν έκρυψε τη χαρά του. «Ενθουσιάστηκα. Ο Μπάιρον ήταν ο μέντοράς μου όταν ήμουν ακόμα ρούκι, με πήρε κάτω από τις φτερούγες του και μου έδειξε το δρόμο: πως να προπονούμαι, πως να προετοιμάζω τον εαυτό μου, πως να διαχειρίζομαι το χρόνο. Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά να τα ακούει ένα παιδί». Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι με τον Μπάιρον Σκοτ επιστρέφει και η φιλοσοφία των παλαιότερων δεκαετιών στην ομάδα.

«Είναι θέμα φιλοσοφίας. Συμφωνούμε και με τον Οργανισμό των Lakers ότι εδώ βρισκόμαστε για έναν και μόνο λόγο και αυτός είναι να κρεμάμε λάβαρα πρωταθλήματος, όχι Περιφέρειας. Δεν το κάνεις αυτό. Επικεντρώνεσαι στο να κερδίζεις πρωταθλήματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι νέοι παίκτες».
Πηγή: nba.com/lakers

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.