Η μεγάλη βραδιά του «Πέτζα» (vids)

Written by  Δεκ 17, 2014

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς ανήκει και επισήμως στο πάνθεον των σπουδαίων παικτών, αφού οι Sacramento Kings, με τη φανέλα των οποίων αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν, έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους και απέσυραν τη φανέλα με το Ν. 16, που φορούσε.

 

Μπορεί οι Kings να υπέστησαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους, αυτή τη φορά, από τους Oklahoma City Τhunder, η βραδιά, ωστόσο, ανήκε στον μεγάλο Πέτζα, η φανέλα του οποίου ανέβηκε ψηλά στον ουρανό της «Sleep Train Arena» για να θυμίζει σε όλους την ανεξίτηλη παρουσία του στην ομάδα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο εικόνες από την τελετή:

 

 

Στα οκτώ χρόνια της παρουσίας του στο Σακραμέντο, ο Στογιάκοβιτς, ο οποίος έγινε ντραφτ το 1996, είναι πρώτος στην ιστορία του συλλόγου σε προσπάθειες για τρίποντα με 2.687, αλλά και σε εύστοχα τρίποντα με 1.070, ενώ είναι πρώτος σε ποσοστό από τη γραμμή των βολών με 89.3%. Είναι επίσης, δεύτερος σκόρερ της ιστορίας των Kings με 9.498 πόντους, τρίτος σε προσπάθειες για δίποντο με 7.269 και σε εύστοχα δίποντα με 3.352 και πέμπτος σε κλεψίματα με 543.

Ο ιδιοκτήτης τωνKings, Βίβεκ Ραναντιβέ, είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν κατά την ανακοίνωση της πρόθεσης της ομάδας να αποσύρει τη φανέλα του Στογιάκοβιτς:

 

«Ο Στογιάκοβιτς ήταν κομβικός στο να μπει το Σακραμέντο στον χάρτη της παγκόσμιας κλίμακας. Ως ο πρώτος από μια επίλεκτη φουρνιά Σέρβων παικτών στο NBA, ο Πέτζα βοήθησε στο να χαραχθεί ο δρόμος για τους μπασκετμπολίστες από όλα τον κόσμο. Η αναγνώριση της ηγετικής του φυσιογνωμίας θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τους φιλάθλους, αλλά και όλο τον οργανισμό τωνKings, αλλά και μια σημαντική υπενθύμιση για το πώς αντιλαμβανόμαστε την επιτυχία εδώ στο Σακραμέντο».

Δείτε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας του «Πέτζα» στο NBA:

 

 

Πηγή και Φωτό:nba.com/kings

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.