«Χρυσή» ιστορία έγραψαν οι Warriors! (vids)

Written by  Ιουν 17, 2015

Ιστορία έγραψαν οι Golden State Warriors, αφού έπειτα από μια συγκλονιστική σειρά τελικών απέναντι στους Cleveland Cavaliers, επικράτησαν με 97-105 στο έκτο παιχνίδι και με συνολικό σκορ 4-2 κατέκτησαν τον τίτλο του NBA για πρώτη φορά έπειτα από σαράντα ολόκληρα χρόνια.

 

Οι «Πολεμιστές» βρέθηκαν ένα βήμα πριν την επιτυχία με την επικράτησή τους στον πέμπτο τελικό, όπου έκαναν το 3-2 και χρειάζονταν μία μόνο νίκη για να πάρουν τον τίτλο που περίμεναν τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες. Η ευκαιρία δεν θα πήγαινε χαμένη κι έτσι, πιάνοντας εκπληκτική απόδοση, οι Golden State Warriors έφτασαν στην τέταρτη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή του μεγαλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη, άξια και δίκαια, αφού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδειξαν σταθερότητα και ήταν από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Στηβ Κερ ευτύχησε να δει τους παίκτες του να τα δίνουν όλα και έτσι, η κατάκτηση του τίτλου ήταν μια πολύ σπουδαία ανταμοιβή. Πολυτιμότερος παικτης της αναμέτρησης ήταν ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, ο οποίος σημείωσε 5 πόντους με 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο φόργουορντ των Πρωταθλητών πλέον NBA, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών.

Ο Στεφ Κάρι είχε επίσης 25 πόντους με 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ triple-double με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα είχε ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Ο ΛεΜπρόν Τζέημς μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον τίτλο, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά απέδειξε πως είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή με την επίδοσή του να φτάνει και πάλι σε εξωπραγματικά επίπεδα. Ο σούπερ σταρ των “Cavs” είχε 32 πόντους, 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ και προσπάθησε να κατακτήσει μόνος του τον τίτλο, ωστόσο, δεν το κατάφερε, αφού δεν είχε ουσιαστική υποστήριξη από τους συμπαίκτες του.

Ο «Βασιλιάς» έκανε απίστευτη σειρά play off ξεπερνώντας το όριο των 5.000 πόντων, ενώ ειδικά στους τελικούς ολοκλήρωσε με 35.8 πόντους μ.ο., 13.3 ριμπάουντ, 8.8 ασίστ, κάνοντας πραγματικά ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει τον τίτλο στο Κλίβελαντ.

Ο τίτλος, ωστόσο, κατέληξε στο Γκόλντεν Στέητ με τους Warriors να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος NBA έπειτα από σαράντα χρόνια, κάτι που, όπως ήταν φυσικό, πανηγυρίστηκε με τον πιο έντονο τρόπο.

Τα δωδεκάλεπτα: 15-28, 43-45, 61-73, 97-105

Cleveland Cavaliers (Μπλατ): Τζέιμς 32, Τόμπσον 15, Μοζγκόφ 17, Σάμπερτ 8, Ντελαβεντόβα 1, Σμιθ 19, Τζόουνς 5, Μιλερ, Χάρις

Golden State Warriors (Κερ): Ιγκουοντάλα 25, Μπαρνς 9, Γκριν 16, Τόμπσον 5, Κάρι 25, Λίβινγκστον 10, Εζέλι 10, Μπαρμπόσα 5, Λι

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.