Ο «MJ» ακόμα πουλάει όσο κανείς!

Written by  Αυγ 20, 2015

Το τελευταίο διάστημα οι αρέσκοντες σε συζητήσεις και συγκρίσεις έχουν ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση σχετικά με το ποιος θα κέρδιζε σε ένα παιχνίδι «Ένας εναντίον ενός» μεταξύ του Μάικλ Τζόρνταν και του Λεμπρόν Τζέημς, αν και οι δυο έπαιζαν στο κορυφαίο επίπεδο της καριέρας τους.

 

Στην... παγίδα της συζήτησης έπεσαν και οι δύο σπουδαίοι αθλητές, καθένας από τους οποίους υποστήριξε πως εκείνος θα ήταν νικητής σε οποιαδήποτε τέτοια υποθετική «μονομαχία». Εκείνο, όμως, που παραμένει αδιαμφισβήτητο είναι ότι η εμπορική αξία του “MJ” παραμένει υψηλότερη από κάθε άλλον εν ενεργεία ή μη αθλητή του NBA.

Ο Τζόρνταν έχει καταφέρει να κερδίσει τεράστια ποσά ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του από χορηγούς, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να προβληθούν από τον δημοφιλέστερο αθλητή του πλανήτη.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο οικονομολόγος Andrew Zimbalist, ο οποίος είναι μάρτυρας στις δικαστικές υποθέσεις του άλλοτε σούπερ σταρ του NBA με εταιρεία που χρησιμοποίησε το όνομά του για να προβληθεί, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη άδεια, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η εμπορική αξία του Τζόρνταν έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και ακόμα ξεπερνά κάθε εν ενεργεία παίκτη.

Όπως ανέφερε, το εισόδημα του Τζόρνταν από χορηγίες το 2012 έφτασε τα 75.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ, σύμφωνα με το Forbes κατά την περσινή χρονιά η πρώτη τριάδα στην σχετική λίστα των εν ενεργεία παικτών είχε ως εξής:

1. ΛεΜπρόν Τζέημς - 44 εκατομμύρια δολάρια

2. Κέβιν Ντουράντ - 35.000.000 δολάρια

3. Κόμπι Μπράιαντ - 26 εκατομμύρια δολάρια

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο Τζόρνταν, ακόμα και δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία αποχώρησή του ως παίκτης καταφέρνει και συγκεντρώνει τόσα πολλά χρήματα από χορηγούς που τον καθιστούν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μία δύναμη στο μάρκετινγκ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Πηγή: probasketballtalk.nbcsports.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.