Πάρτι δαχτυλιδιών με… «40άρι» του Κάρι

Written by  Οκτ 28, 2015

Με τον εντυπωσιακότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή γιορτή του NBA με τις πρώτες αναμετρήσεις να αφήνουν υποσχέσεις για μια συναρπαστική χρονιά. Σόου με το «καλημέρα» από τον περσινό MVP, Στεφ Κάρι, νικητής στη «μονομαχία» με τον ΛεΜπρόν Τζέημς ο Ντέρικ Ρόουζ, πέρασαν από την Ατλάντα οι Pistons.

 

Σε μια κατάμεστη «Oracle Arena» οι περσινοί Πρωταθλητές NBA, Golden State Warriors, παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και φρόντισαν να ανταμείψουν τους φιλάθλους τους για την υποστήριξη με τη νίκη επί των New Orleans Pelicans με 95-111.

Ο περσινός MVP του πρωταθλήματος, Στεφ Κάρι ξεκίνησε «καυτός» δείχνοντας πως και φέτος θα είναι από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο σούπερ σταρ των Πρωταθλητών σταμάτησε στους 40 πόντους με 5/12 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη νίκη στην κούρσα υπεράσπισης του τίτλου της. Από τους Pelicans που ήταν οι ιδανικοί… φιλοξενούμενοι στη γιορτή των πρωταθλητών, ο Άντονι Ντέιβις είχε 18 πόντους με 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

 

 

 

Υπό το βλέμμα του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του για το μπάσκετ, οι Chicago Bulls πήραν τη νίκη επί των Cleveland Cavaliers με 97-95 και πήραν μια άτυπη «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό τους στους ημιτελικούς της Περιφέρειας. Ο Ντέρικ Ρόουζ επέστρεψε δυνατός και έτοιμος να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς, κάνοντας μια νέα αρχή και βρήκε την ιδανικότερη αναμέτρηση για να κερδίσει αυτοπεποίθηση. Ο play maker των «Ταύρων» είχε18 πόντους και 5 ασίστ και μαζί με τον Νίκολα Μίροτιτς που σημείωσε 19 πόντους με 9 ριμπάουντ οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Από τους περσινούς φιναλίστ, ο ΛεΜπρόν Τζέημς ξεκίνησε δυναμικά, αποφασισμένος να φτάσει και πάλι ως το τέλος, όμως, παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι σε έναν από τους βασικούς αντιπάλους των «Cavs» στην περιφέρεια. Ο Κέβιν Λαβ είχε 18 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μο Γουίλιαμς πρόσθεσε 19 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

 

 

 

 

Με τον Αντρέ Ντουμόντ να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση σημειώνοντας 18 πόντους και μαζεύοντας 19 ριμπάουντ οι Detroit Pistons πήραν την εκτός έδρας νίκη απέναντι στους Atlanta Hawks με 94-106 και έκαναν το ιδανικότερο ξεκίνημα στην σεζόν. Για τους νικητές 21 πόντους είχε ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, ενώ ο Μάρκους Μόρις είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους, που δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια να συνεχίσουν την περσινή κορυφαία σεζόν στην ιστορία τους, 20 πόντους είχε ο Ντένις Σρέντερ και 19 πόντους με 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Πολ Μίλσαπ. 

 

 

 φωτό: Golden State Warriors

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.