NBA: Τελικοί με νέο σύστημα

Written by  Οκτ 24, 2013

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των ιδιοκτητών των ομάδων του NBA για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της σειράς των τελικών, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια.

 

Το μέχρι σήμερα γνωστό σύστημα 2-3-2, το οποίο εν πολλοίς αδικούσε αρκετά την ομάδα που είχε το πλεονέκτημα της έδρας ανήκει πια στο παρελθόν και πλέον, οι τελικοί θα διεξάγονται με το σύστημα 2-2-1-1-1. Ο κομισάριος του NBA, Ντέβιντ Στερν, ανακοίνωσε πως το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από τους τελικούς του 2014, ενώ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες που θα συμμετέχουν, θα υπάρξει μία ημέρα επιπλέον ρεπό ανάμεσα στους αγώνες 6 και 7, εφόσον αυτοί χρειαστούν.

«Υπάρχει μια αίσθηση μεταξύ των ομάδων, ότι σε μια σειρά 2-2, δεν είναι δίκαιο για μία ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ να δίνει τον πέμπτο αγώνα μακριά από την έδρα της», δήλωσε ο κ. Στερν εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης που ελήφθη κατά την ετήσια συνεδρίαση των ιδιοκτητών πριν από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο σύστημα είχε εφαρμοστεί το 1984 για τους τελικούς μεταξύ των Σέλτικς και των Λέικερς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την εποχή στις αερομεταφορές.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.