«Βασιλιάς» Λεμπρόν και στις προβλέψεις

Written by  Οκτ 29, 2013

Η νέα σεζόν στο NBA ξεκινά σε λίγες ώρες και οι λάτρεις του αθλήματος περιμένουν με αγωνία μια χρονιά γεμάτη θέαμα, ένταση και σασπένς. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους General Managers των ομάδων του πιο θεαματικού πρωταθλήματος του πλανήτη, η χρονιά ξεκινά με ένα ξεκάθαρο φαβορί.

 

Η πρώτη ημέρα του νέου πρωταθλήματος ξεκινά με τρεις αναμετρήσεις. Την αυλαία ανοίγει η αναμέτρηση του Ορλάντο με την Ιντιάνα, ενώ το κυρίως μενού περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι των Πρωταθλητών Μαϊάμι Χιτ με τους εκ των εμφανιζόμενων ως διεκδικητές του τίτλου Σικάγο Μπουλς. Η πρώτη ημέρα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι του Λος Άντζελες ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Λέικερς.

Οι General Managers των ομάδων, ωστόσο, κλήθηκαν να κάνουν τις προβλέψεις τους για τη χρονιά που ξεκινά, θέτοντας τους Μαϊάμι Χιτ ως το επικρατέστερο φαβορί για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου τους, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς κρίνεται ως ο υποψήφιος για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 75,9% θέλει το Μαϊάμι να είναι η ομάδα που θα κερδίσει τον φετινό τίτλο, ενώ στη δεύτερη θέση και με χαώδη απόσταση ακολουθούν το Σαν Αντόνιο και η Ιντιάνα με μόλις 6,9%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις για τους νικητές της περιφέρειας με το Μαϊάμι να θεωρείται ότι θα κερδίσει τους τελικούς της Ανατολής σε ποσοστό 86,2% με δεύτερη να ακολουθεί η Ιντιάνα με 10,3%. Αντίθετα, μεγαλύτερο «ντέρμπι» προβλέπεται στη Δύση με το Σαν Αντόνιο να προηγείται στις εκτιμήσεις με 40%, ενώ υψηλές πιθανότητες φέρονται να συγκεντρώνουν Οκλαχόμα με 36,7% και Κλίπερς με 20%.

Σε σχέση με τις περιφέρειες, το Μπρούκλιν φέρεται επικρατέστερο να κερδίσει τον Ατλαντικό με 75,9%, η Ιντιάνα την Κεντρική με 51,7%, το Μαϊάμι δεν έχει αντίπαλο στη Νοτιοανατολική περιφέρεια, καθώς το 100% θεωρεί ότι δεν θα έχει πρόβλημα, το Σαν Αντόνιο προηγείται στις προβλέψεις για την Νοτιοδυτική περιφέρεια με 70%, η Οκλαχόμα φέρεται πως θα κυριαρχήσει στη Βορειοδυτική με 96,6%, όπως και οι Κλίπερς που αναμένεται να πάρουν εύκολα την περιφέρεια του Ειρηνικού με 89,7%.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι ο κυρίαρχος σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν παίκτες, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σε προβλέψεις για MVPτης διοργάνωσης (69%), για τον παίκτη που θα αγόραζαν πρώτο οι GM αν επρόκειτο να δημιουργήσουν μία δική τους ομάδα, καθώς και τον παίκτη (89,7%), γύρω από τον οποίο οι προπονητές προσαρμόζουν τα πλάνα τους (66,7%).

Ο Άντονι Ντέιβις της Ν. Ορλεάνης θεωρείται ο παίκτης που αναμένεται να κάνει το καλύτερο «ξεπέταγμα» στη φετινή χρονιά (27,6%), ο Κρις Πολ των Κλίπερς θεωρείται ο καλύτερος πόιντ γκαρντ σε ποσοστό 70%, ο Τζέιμς Χάρντεν του Χιούστον καλύτερος σούτινγκ γκαρντ (56,7%), ο Λεμπρόν Τζέιμς του Μαϊάμι ο καλύτερος σμολ φόργουορντ (86,7%), ο Τιμ Ντάνκαν του Σαν Αντόνιο ως ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ (31%) και ο Ντουάιτ Χάουαρντ του Χιούστον ο κορυφαίος σέντερ (65,5%).

Το Χιούστον θεωρείται ότι έκανε τις καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις, η μεταγραφή του Ντουάιτ Χάουαρντ θεωρείται ως αυτή που θα φέρει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα σε όλο το NBA, το Ντιτρόιτ αναμένεται να είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα, ενώ η μετακίνηση του Αντρέ Ιγκουοντάλα στο Γκόλντεν Στέιτ ήταν αυτή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη.

Ο Βίκτορ Ολαντίπο, που αποκτήθηκε από το Ορλάντο θεωρείται ότι θα είναι ο ρούκι της χρονιάς σε ποσοστό 80%, ενώ είναι και στην κορυφή των παικτών που θα είναι οι κορυφαίοι την ερχόμενη πενταετία, με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να περιλαμβάνεται επίσης σε κάποιες εκτιμήσεις

Ο Τόνι Πάρκερ του Σαν Αντόνιο θεωρείται ο καλύτερος μη Αμερικανός παίκτης στο NBA, o Γιόνας Βαλανσιούνας του Τορόντο θεωρείται ο πιο πιθανός μη Αμερικανός που θα κάνει εξαιρετική χρονιά, ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ είναι ο καλύτερος παίκτης εκτός NBA, με τον Βασίλη Σπανούλη να μοιράζεται τη δεύτερη θέση με τον Ρούντι Φερνάντεζ, ενώ ο Γκρεγκ Πόποβιτς κυριαρχεί σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν τους προπονητές.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.