Είναι Πρωταθλητές και το δείχνουν

Written by  Οκτ 30, 2013

Οι Μαϊάμι Χιτ είναι τα απόλυτα φαβορί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την κατάκτηση ενός ακόμα δαχτυλιδιού στο NBA. Οι Σικάγο Μπουλς θεωρούνται από τους βασικότερους αμφισβητίες της κυριαρχίας τους. Στο ντέρμπι που πολλοί θεωρούν ως τον τελικό της Ανατολής, ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν και η παρέα του απέδειξαν πως, αν οι «Ταύροι» θέλουν να τους πάρουν τα σκήπτρα, πρέπει να ιδρώσουν πολύ.

 

Τι κι αν ο Κάρλος Μπούζερ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 31 πόντους και 7 ριμπάουντ. Τι κι αν ο Ντέρικ Ρόουζ ονειρευόταν την ιδανική επιστροφή του στα παρκέ μετά από ενάμιση χρόνο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Χιτ σε ένα πάρτι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν στη δεύτερη περίοδο με επιμέρους σκορ 37-18 πήραν διαφορά και δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορεί να καταφέρουν κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα.

Ο «Βασιλιάς» πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ και, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Κρις Μπος που πέτυχε 16 πόντους και τον Σέιν Μπατίερ που σημείωσε 14, οδήγησαν τους Πρωταθλητές στην εύκολη νίκη με 97-85.

Εκτός από τον εκπληκτικό Μπούζερ, ο Ντέρικ Ρόουζ επέστρεψε με 12 πόντους, αλλά πολύ κακή στατιστική, ενώ ο Μπάτλερ σημείωσε 20 πόντους και πρόσθεσε 5 κλεψίματα στη στατιστική του.

Στο ντέρμπι του Λος Άντζελες, οι Λέικερς έκαναν ένα εκπληκτικό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο και με ένα επιμέρους σκορ 41-24 κατάφεραν να πάρουν μία πολύ μεγάλη νίκη επί των Κλίπερς, με 116-103 απαντώντας με εκκωφαντικό τρόπο σε όσους θεωρούσαν πως θα αποτελούσαν εύκολη λεία.

Ο Χένρι με 22 πόντους, ο Γκασόλ με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Φάρμαρ με 16 πόντους οδήγησαν τους «Λιμνανθρώπους» στη νίκη, ενώ από την φιλόδοξη ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, Γκρίφιν με 19 πόντους, Τζόρνταν με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ και Πολ με 15 πόντους 11ασίστ και 5 κλεψίματα, έδειξαν ότι θα είναι αυτοί που θα «σπρώξουν» περισσότερο την ομάδα τους στην αρχή της χρονιάς.

Στην Ιντιάνα, οι Πέισερς μπορεί να πήραν την νίκη με 97-87 απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ, την παράσταση, όμως, έκλεψε ο νεαρός Βίκτορ Ολαντίπο, ο οποίος έδειξε με το «καλημέρα» πως δεν είναι τυχαίο που θεωρείται πως θα είναι ο ρούκι της χρονιάς φέτος στο NBA. Ο νεαρός άσος των Μάτζικ πέτυχε συνολικά 12 πόντους, είχε πολύ καλή παρουσία, ωστόσο, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Έδειξε παρ’ όλα αυτά ότι το μέλλον του ανήκει, κάτι που φάνηκε και από το χειροκρότημα των φιλάθλων των γηπεδούχων κατά την είσοδό του στο παιχνίδι. Για τους νικητές, Τζορτζ με 24 πόντους και Στέφενσον με 19 ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για το Ορλάντο, Χάρκλες και Νέλσον προσπάθησαν αρκετά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.