Στο Νο1 του draft ο Μαρκέλ Φουλτζ, στο Νο41 ο Ντόρσεϊ, στο Νο57 ο Βεζένκοφ

Written by  Ιουν 23, 2017

Το δικαίωμα στο δικό τους όνειρο θα διεκδικήσουν τα νέα αστέρια του NBA, με την διαδικασία των draft του 2017 να ολοκληρώνεται και το ταξίδι για κάποιους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια, μόλις ξεκίνησε. Στο Νο1 ο Μαεκέλ Φουλτζ, στο Νο41 ο Ντόρσεϊ, στο Νο57 ο Βεζένκοφ.

Πρώτοι επέλεξαν οι Philadelphia 76ers που είχαν ανταλλάξει το Νο3 με τους Boston Celtics που είχαν το Νο1 κι έτσι επέλεξαν τον Μαρκέλ Φουλτζ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που αγωνίζεται ως γκαρντ.

Στο Νο2 οι Los Angeles Lakers, όπως αναμενόταν, επέλεξαν τον Λόνζο Μπολ του UCLA ξεσηκώνοντας τόσο τον κόσμο της ομάδας όσο και τον ίδιο τον παίκτη και τον πατέρα του, Λαβάρ Λόνζο.

Στο Νο3 οι Boston Celtics επέλεξαν τον φόργουορντ Τζέισον Τέιτουμ από το Duke, στο Νο4 οι Phoenix Suns επέλεξαν τον γκαρντ Τζος Τζάκσον από το Kansas και στο Νο5 οι Sacramento Kings επέλεξαν τον γκαρντ Ντε Άαρον Φοξ από το Kentucky. Χαρακτηριστικό του φετινού draft είναι ότι όλοι οι παίκτες της πρώτης πεντάδας είναι πρωτοετείς στο κολέγιό τους.

Στον πρώτο γύρο του draft μόλις τρεις Ευρωπαίοι επελέγησαν, με τον Φρανκ Ντιλικίνα να επιλέγεται στο Νο8 από τους New York Knicks, τον Ο.Τζ. Ανινόμπι στο Νο23 από τους Toronto Raptors και τον Αντζέζς Πασέτσνικς να επιλέγεται στο Νο25 από τους Orlando Magic, αλλά να γίνεται ανταλλαγή με τους Philadelpheia 76ers.  

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επελέγη στο Νο41 από τους Atlanta Hawks, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ επελέγη στο Νο57 από τους Brooklyn Nets.

Πηγή και φωτό: nba.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.