«Σκούπισαν» τους Καβς οι Γουόριορς – MVP ξανά ο Ντουράντ!

Written by  Ιουν 09, 2018

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εύκολα στους τελικούς απέναντι στους Καβαλίερς, τρίτος τίτλος μέσα σε τέσσερα χρόνια. Οι Γουόριορς χτίζουν τη δική τους δυναστεία στο αμερικανικό και παγκόσμιο μπάσκετ, με τον Κέβιν Ντουράντ να έχει πλέον 2/2 στα βραβεία του MVPτων NBA Finals!

 

Τόσο ο Αμερικανός φόργουορντ, όσο και ο Στεφ Κάρι, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε ακόμη ένα ματς για το Γκόλντεν Στέιτ που «σκούπισε» για πρώτη φορά το Κλίβελαντ σε τελικούς, ενώ η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς ήταν και η τελευταία που είχε δεχθεί 4-0 στο φινάλε της σεζόν, πίσω στο 2007. 

 

Το τελικό 108-85 επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία των πρωταθλητών στο παρκέ, οι οποίοι πρακτικά δυσκολεύτηκαν μόνο στο Game 1 και από εκεί και πέρα έκαναν επίδειξη δύναμης, ταλέντου και πληρότητας στο παιχνίδι τους έναντι των Καβς.

 

Με «triple-double» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Ντουράντ, έχοντας 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Κάρι να πετυχαίνει 37 πόντους και να έχει 3 μπλοκ (!). Για τους γηπεδούχους ο Τζέιμς σημείωσε 23 πόντους.

 

Αυτό ήταν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το τελευταίο ματς του Λεμπρόν με τον σύλλογο του Οχάιο, αφού από σήμερα ξεκινά το σίριαλ της μεταγραφής του, μένοντας ελεύθερος και με πολλούς «μνηστήρες» να θέλουν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Για τους «Πολεμιστές» η επόμενη μέρα δεν αναμένεται ανατρεπτική, αφού όλα δείχνουν πως θα κρατήσουν αλώβητο τον βασικό κορμό τους και φυσικά θα είναι και πάλι το φαβορί για πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.