Print this page

Έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο! MVP του NBA! (vid)

Written by  Ιουν 25, 2019

Σε μια συγκλονιστική και γεμάτη συγκινήσεις βραδιά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε  το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του ελληνικού και του Παγκόσμιου μπάσκετ, καθώς αναδείχθηκε θριαμβευτής στην ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη του NBA για τη σεζόν 2018-19 και έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που το κατάφερε.

Ο διεθνής σούπερ σταρ των Milwaukee Bucks έκανε εκπληκτική χρονιά, ολοκληρώνοντας με 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 5,9 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του σε μία σπουδαία επίδοση σε όλη τη regular season, τερματίζοντας στην κορυφή της κατάταξης, χάνοντας, ωστόσο, την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο μεγάλος νικητής στην σχετική ψηφοφορία απέναντι στον Τζέημς Χάρντεν και τον Πολ Τζορτζ, συγκεντρώνοντας συνολικό ποσοστό 78% στις ψήφους 1ης θέσης ανάμεσα στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ οι υπόλοιποι τον επιβράβευσαν με την 2η θέση.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης της νίκης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όλοι ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα, ενώ σύσσωμη η οικογένειά του, που βρέθηκε στη λαμπρή τελετή, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρια συγκίνησης για αυτή τη μεγάλη στιγμή.

Συγκλονιστικός ήταν και ο ευχαριστήριος λόγος του παραλαμβάνοντας το βραβείο του, καθώς χωρίς τα δάκρια να σταματήσουν να κυλούν ούτε στιγμή από τα μάτια του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ούτε έναν από όσους τον βοήθησαν από το ξεκίνημά του μέχρι σήμερα, δεσμεύτηκε πως αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού στόχος του πλέον είναι το πρωτάθλημα, ενώ και οι πέτρες… λύγισαν από συγκίνηση στην αναφορά του αγαπημένου του πατέρα, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, με τον Γιάννη να τον ευχαριστεί για όλα όσα του δίδαξε. Ειδική μνεία, βεβαίως, έκανε και στα αδέρφια του, τους οποίους χαρακτήρισε πρότυπά του, αλλά και στην μητέρα του, η οποία είναι, όπως είπε, η ηρωίδα του και τα “θεμέλια” της οικογένειάς τους.

Δείτε (ξανά και ξανά) τη συγκλονιστική ομιλία του:

Στις υπόλοιπες βραβεύσεις της βραδιάς, Rookie της σεζόν αναδείχθηκε ο Λούκα Ντόντσιτς, πιο βελτιωμένος παίκτης ο Πασκάλ Σιάκαμ, κορυφαίος 6ος παίκτης ο Λου Γουίλιαμς, προπονητής της χρονιάς ο Μάικ Μπούντελχόζερ των Milwaukee Bucks, κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Ρούντι Γκομπέρ, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν δύο ιερά... τέρατα του NBA, οι θρυλικοί Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ.