Με κόσμο, πίστη και υπομονή για την νίκη με Μάλαγα

Written by  Ιαν 30, 2014

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάλαγα για την Πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θα δώσει επιπλέον ψυχολογική ώθηση στην προσπάθεια κατάληψης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν την πρότερη εμπειρία από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην πρώτη φάση, όπου μέτρησαν  δύο νίκες, ωστόσο, γνωρίζουν πως το Top 16 είναι μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση όπου όλα αλλάζουν.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αφού με εξαίρεση τον Έισι Λο, ο οποίος λόγω του γνωστού προβλήματος στο γόνατο παραμένει απλός θεατής των προπονήσεων, κανένας παίκτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ ανεβάζει διαρκώς στροφές και είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί και θα δώσει λύσεις στην ομάδα, αφού ο Τζαμάριο Μουν ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.

Τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» γνωρίζουν τη σημασία της αποψινής αναμέτρησης και πως η ισπανική ομάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά από την προηγούμενη φάση και δεν θέλουν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιτρέψουν να αμφισβητηθεί η πιθανότητα νίκης  που θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου.

 Αυτό αναγνώρισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά  την συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, όπου τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και πως η νίκη δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

«Στην  ομάδα δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία και ψευδαίσθηση για το τι είναι το Top 16. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Η νίκη στη Βιτόρια ξεχάστηκε. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να νικήσουμε μία πολύ σοβαρή ομάδα. Τη νικήσαμε στη πρώτη φάση δύο φορές αλλά δύσκολα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας», δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκας στην αρχική του τοποθέτηση και  αναφέρθηκε στις πληγές που άνοιξε στην ομάδα η περίοδος των τραυματιστών. «Για μας μετά το διάστημα των τραυματισμών και της αγωνιστικής κρίσης είμαστε καλύτερα στις προπονήσεις. Σε όγκο και ποιότητα. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Πέτγουεϊ, Μουν και Κόλινς είναι όλο και σε καλύτερη κατάσταση», ανέφερε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της Μάλαγα που ταιριάζει στην ομάδα του, αλλά και το κατά πόσο έχει αλλάξει το σύγχρονο μπάσκετ, ενώ όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει πρόβλημα η ομάδα του σε αντιπάλους που παίζουν όπως ο Παναθηναϊκός, εξήγησε πως ο τρόπος παιχνιδιού σε κάθε διοργάνωση είναι διαφορετικός. « Η Μάλαγα παίζει σε πολύ έντονο ρυθμό με πιεστική άμυνα. Έχει την απουσία του Κάλουγεϊ αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είναι μία ενδιαφέρουσα ερώτηση αλλά άκαιρη. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τον Παναθηναϊκό. Όλοι προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε σε κάθε είδους παιχνίδι. Υπάρχουν ματς που έχουμε νικήσει με λίγους πόντους και άλλα με πολλούς. Μας αρέσει να τρέχουμε γιατί έχουμε ταλέντο σε αυτό. Αν θέλετε την άποψή μου χρειάζεται περισσότερο ταλέντο για να τρέξεις. Έτσι είναι το μπάσκετ πλέον. Αθλητικό με πολλούς παίκτες στο rotation. Από τότε που ο κύριος Ίβκοβιτς έχτισε την ομάδα και εμείς που τη συνεχίσαμε πέρυσι, δείξαμε τον τρόπο που περνάει πλέον στην Ευρώπη. Θα απαντήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό με τον Παναθηναϊκό όταν τον αντιμετωπίσουμε ξανά. Παίζουμε μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει. Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης ρωτήθηκε και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ομάδα την κρίση που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το πως οι προσθήκες και οι επιστροφές από τους τραυματισμούς θα βοηθήσουν για να ξεπεραστεί εντελώς.

« Η κρίση δημιουργήθηκε λόγω των τραυματισμών που συνέβησαν σε πολύ δύσκολο διάστημα αγώνων. Γενικά με την επιστροφή του Πέτγουεϊ και την προσθήκη του Μουν οι προπονήσεις έχουν βελτιωθεί, ο Κόλινς έρχεται σιγά-σιγά σε φόρμα και μας κάνει καλύτερους. Πράγματι υπήρξε κρίση είναι αναπόφευκτο να γίνεται σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Το συζητήσαμε με τον πιο έμπειρο παίκτη μας τον Σπανούλη από τη Βαρκελώνη στο Μπιλμπάο. Όποια ομάδα πήγαινε από την αρχή ως το τέλος «τρένο» έχανε στο τέλος. Οι ομάδες που δεν περνάνε από δύσκολες καταστάσεις, εκπλήσσονται το δύσκολο χρονικό σημείο. Αν καταφέρουμε και βγούμε αλώβητοι όλα θα πάνε καλά. Προχωράμε μπροστά πλέον και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε. Ό, τι κάνεις στην προπόνηση βγαίνει και στο γήπεδο», εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναφερόμενος στον αποψινό αγώνα, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος και ζήτησε υπομονή από παίκτες και τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο. Παράλληλα, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, σχετικά με τον στόχο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

 «Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο αύριο. Να το καταλάβουν και οι φίλαθλοί μας. Πάμε φάση-φάση. Ότι και να γίνει, νικήσουμε ή χάσουμε θα το ξεχάσουμε αμέσως. Κάποιοι πίστευαν πως με τρία παιχνίδια στην Ελλάδα έχουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είσαι στα παιχνίδια που πρέπει να νικήσεις για να πάρεις πρόκριση ή τίτλο. Εννοείται ότι όταν είσαι σε αυτή τη διαδικασία κοιτάς τι σε συμφέρει και τι όχι. Όμως δεν είναι σωστό γιατί σε αποπροσανατολίζει. Εμείς θα πρέπει να έχουμε στόχο το επόμενο παιχνίδι. Σα νικητές της Ευρωλίγκας πρέπει να είμαστε στους 8. Αυτή είναι μία ρεαλιστική και ειλικρινής επιδίωξη. Από εκεί και έπειτα, αν είμαστε στα προημιτελικά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας με ή χωρίς πλεονέκτημα έδρας. Καμία ομάδα δε μπορεί να λέει κάτι παραπάνω γιατί είναι ακόμα νωρίς»,σχολίασε ο κ. Μπαρτζώκας. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.