Σλούκας στο «Agapotobasket.gr»: «Με συγκέντρωση θα πάμε ακόμα καλύτερα»

Written by  Ιαν 31, 2014

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του Ολυμπιακού δήλωσε στο «Agapotobasket.gr» ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, ο οποίος επεσήμανε πως η συγκέντρωση είναι το μυστικό για την ομάδα, ώστε να παραμείνει σε τροχιά επίτευξης των στόχων της.

 

Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης, χαρακτήρισε «επαγγελματική» τη νίκη επί της Μάλαγα, αναφέρθηκε στην σημαντική επιστροφή του Μπρεντ Πέτγουεϊ, δηλώνει χαρούμενος για το διάστημα που ακολουθεί, όταν και θα δοθεί η δυνατότητα στην ομάδα να ξεκουραστεί από τα πολλά ταξίδια, ενώ ευχαριστεί τον κόσμο του Ολυμπιακού για την στήριξή του ειδικά μετά από ένα κακό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε, πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, του ταίριαξε και το παιχνίδι της Μάλαγα και πήρε μια σημαντική νίκη:

«Ήταν μια επαγγελματική νίκη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο του παιχνιδιού, ελέγξαμε τον ρυθμό απόλυτα. Νομίζω κερδίσαμε σχετικά εύκολα και δίκαια».

Πόσο αλλάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού η επιστροφή του Πέτγουεϊ;

«Ο Μπρεντ είναι από τους πιο αθλητικούς παίκτες της ομάδας. Δίνει ενέργεια, σκεπάζει τα καλάθια και νοιώθουμε μια ασφάλεια τόσο στην άμυνα όσο και στα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα είναι θέμα ομάδας να είναι συγκεντρωμένη και να κερδίζει εύκολα τα παιχνίδια».

Μετά από ένα κακό διάστημα έρχεται μια περίοδος που περιλαμβάνει τη διακοπή, παιχνίδια μόνο στην Αθήνα, χωρίς ταξίδια και σωματική κόπωση. Πόσο θα βοηθήσει αυτό το διάστημα να ξεκουραστεί η ομάδα, αλλά και να ενσωματωθούν καλύτερα και οι νέοι παίκτες;

«Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε το εντός έδρας παιχνίδι και σταματάμε με 3-2. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια για το Πρωτάθλημα γιατί θέλουμε να είμαστε και εκεί αξιοπρεπείς και να πάμε να κοιτάξουμε μετά το επόμενο παιχνίδι».

Ο κόσμος πάλι γέμισε το γήπεδο. Φέτος, ειδικά στο Top 16, σας στηρίζει πολύ…

«Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και στις καλές στιγμές και στις κακές. Περάσαμε μία κρίση παικτικά, μεταξύ μας είμαστε άψογα, ανακάμψαμε και πιστεύω ότι από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.