Καθάρισαν οι… νέοι για τον Ολυμπιακό

Written by  Φεβ 05, 2014

Το νέο «αίμα» του Ολυμπιακού φώναξε «παρών» στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης με πολλά νέα πρόσωπα στην δωδεκάδα πήραν μια εύκολη νίκη με 77-68 και γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην αποστολή τους, καθώς εκτός αυτής έμειναν λόγω μικροπροβλημάτων οι Ματ Λοτζέσκι και Γιώργος Πρίντεζης, ενώ και ο Μίρζα Μπέγκιτς έμεινε εκτός, αφού ταλαιπωρούταν από ίωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς παίκτες του και να δώσει χρόνο συμμετοχής τόσο στα νέα αποκτήματα όσο και στους νεαρούς παίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιάννης Παπαπέτρου και ο Τζαμάριο Μουν ξεκίνησαν στην αρχική πεντάδα, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο νεαρός Ανδρέας Χριστοδούλου, ο οποίος μόλις λίγες ημέρες πριν πήρε το ελληνικό του διαβατήριο και, ταυτόχρονα, εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν και πέρασαν μπροστά στο σκορ άρχισαν να χτίζουν σταδιακά μια διαφορά, με αποτέλεσμα ο προπονητής τους να έχει την ευκαιρία να ρίξει στο παιχνίδι πολλά νέα πρόσωπα. Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 13 πόντους, δίνοντας το σύνθημα της νίκης στους συμπαίκτες του και έκτοτε κάθισε στον πάγκο για να ξεκουραστεί στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός, που έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +19, πάτησε «φρένο» στο τέλος και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τελικό 77-68, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι κατάφερε να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από την μεγάλη αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές για την έκτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα την ερχόμενη Πέμπτη.

Όλοι οι νέοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν άδραξαν την ευκαιρία και έδειξαν στον προπονητή τους ότι αξίζουν να τους εμπιστευθεί. Ο Γιάννης Παπαπέτρου έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που ήρθε στον Πειραιά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 12 πόντους με 3/5 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ανδρέας Χριστοδούλου, που στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πέτυχε 6 πόντους σε 12’ συμμετοχής και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Από τον Κολοσσό, που πλέον επικεντρώνεται στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος, οι οποίοι θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του στην μεγάλη κατηγορία, ο Σμιθ σημείωσε 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-30, 60-45, 77-68

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.