Παναθηναϊκός – Άρης: Ο δρόμος για τον Τελικό

Written by  Φεβ 09, 2014

Είθισται να λένε ότι ο "δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος". Εννιά  χρόνια μετά λοιπόν Παναθηναϊκός και Άρης επιστρέφουν στο Ηράκλειο για να διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ (2005 Παναθηναϊκός - Αρης  72-68).

 

Μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια το χρώμα του τελικού Κυπέλλου των Ανδρών άλλαξε σε πράσινο-κίτρινο καθώς Παναθηναϊκός και Άρης θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι στην διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς

Η πορεία των δυο ομάδων ξεκίνησε στην τρίτη φάση της διοργάνωσης και στον δρόμο προς την αναμέτρηση της 9ης Φεβρουαρίου  βρέθηκαν και οι δύο αντιμέτωποι με τους αιώνιους αντιπάλους της πόλης τους.

Στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί και πάλι σε  κρητικό έδαφος καθώς φιλοξενήθηκε από το Ρέθυμνο από όπου και έφυγε με το «ροζ» φύλλο αγώνα  επικρατώντας εύκολα με 52-83.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης ξεκίνησε την πορεία του αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του με 63-71, σε ένα ντέρμπι που είχε την αύρα των αναμετρήσεων του παρελθόντος.

Στα ημιτελικά η κληρωτίδα αποφάσισε να “μεταφέρει” το ζευγάρι του τελικού τα τελευταία 6 χρόνια μια φάση πριν και έτσι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και  Άρης - Πανιώνιος θα “μάχονταν” για δυο εισιτήρια του τελικού.

Σε έναν μέτριο ποιοτικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό και έθεσε τους Πρωταθλητές Ευρώπης εκτός τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 6 διαδοχικές παρουσίες  επικρατώντας με 67-59, ενώ ο  Άρης με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, όπου έφτασε να προηγείται και με διαφορές άνω των 30 πόντων, με το «τιμητικό» για τον Πανιώνιο 88-79 στο Nick Galis Ηall πήρε την  πρόκριση στον τελικό όπου θα  διεκδικήσει το τρόπαιο με όσες πιθανότητες του αναλογούν απέναντι σε πανίσχυρο αντίπαλο.

Οι “πράσινοι” θα διεκδικήσουν το 15ο Κύπελλο της ιστορίας τους ενώ οι “κίτρινοι ” θέλουν να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 100 ζωής του συλλόγου χαρίζοντας στους φιλάθλους τους ένα τρόπαιο μετά από 10 χρόνια.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.