Ρούντι, τα λέμε στη Μαδρίτη!

Written by  Απρ 23, 2014

Η Ρεάλ ήλπιζε ότι θα κάνει το break στο ΣΕΦ, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Πρωταθλητή Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και με τη νίκη του με 71-62 ισοφάρισε τη σειρά των προημιτελικών σε 2-2 και την Παρασκευή στη Μαδρίτη θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final Four του Μιλάνου.

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα και έπαιξαν άμυνα που «τσάκιζε κόκαλα» και σε κανένα σημείο δεν παρασύρθηκαν από τους γνωστούς θεατρινισμούς και τους χαζοκαυγάδες των ισπανών και απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία στην κορυφή της Ευρώπης για δυο συνεχόμενες χρονιές.

Οι «ερυθρόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έχοντας προφανώς το άγχος της νίκης επέτρεψαν στην Ρεάλ Μαδρίτης να πάρει από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Οι ισπανοί προηγήθηκαν 10-16 στο 7’ φέρνοντας αρχική ανησυχία στις κερκίδες. Η αντίδραση των Πρωταθλητών ευρώπης ήταν άμεση και η διαφορά μειώθηκε για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με την Ρεάλ να προηγείται με 15-16.

Τα πρώτα 8’ της δεύτερης περιόδου ήταν για σεμινάριο για τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ίσως την καλύτερη άμυνα της φετινής χρονιάς απέναντι στην Ρεάλ, που σε ολόκληρο αυτό το διάστημα κατάφερε να σκοράρει μόνο με βολές. Με τον Μαρντί Κόλλινς να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνει την ευκαιρία του και να την εκμεταλλεύεται στο έπακρο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν ασφυκτική άμυνα, ενώ έτρεξαν πολύ στην επίθεση και με ευστοχία από τα 6,75 μ. προηγήθηκαν με 32-21 στο 18’.

Η Ρεάλ αντέδρασε και εκμεταλλεύτηκε τις λάθος επιλογές των «ερυθρολεύκων» για να μειώσει τη διαφορά σε 32-27, όμως, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διατεθειμένος να της επιτρέψει να πλησιάσει περισσότερο και με τον Σπανούλη να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους, έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ 37-30 υπέρ των γηπεδούχων.

Και πάλι ο Ολυμπιακός ό,τι έχτισε τα 8’ πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, τα γκρέμισε στα τελευταία δύο. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά έπεσαν στην παγίδα των ισπανών και φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ δίνοντας στην Ρεάλ από νωρίς το πλεονέκτημα των βολών και, στη συνέχεια, παρ’ όλο που είχαν περισσότερες κατοχές, έκαναν πολλές λάθος επιλογές που δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν. Παίζοντας, ωστόσο, εξαιρετική άμυνα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 47-40 στο 27’ με τρίποντο του Σπανούλη και όλα έδειχναν πως ελέγχει το παιχνίδι.

Οι γνωστές… εξυπνάδες του Ρούντι, αλλά και η άνοδος της περιφερειακής γραμμής της Ρεάλ έφεραν ένα σερί 7-0 για τους ισπανούς που ισοφάρισαν σε 47-47 πριν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με δύο βολές δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 49-47.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον πήρε την ομάδα στα χέρια του στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, καθώς, εκμεταλλευόμενος τις πάσες του Μαρντί Κόλλινς, πέτυχε συνεχόμενους πόντους για το προβάδισμα τους Ολυμπιακού με 55-49 πριν χρεωθεί με το τέταρτό του φάουλ και βρεθεί στον πάγκο.

Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά με τον Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο να δίνει «αέρα» 9 πόντων στον Ολυμπιακό (60-51 στο 36’), όμως, η Ρεάλ με ένα γρήγορο 5-0 μείωσε και πάλι σε 60-56 στο 37’. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, δεν ήταν αποφασισμένοι να αφήσουν τον τίτλο τους να τους ξεφύγει τόσο εύκολα και, μάλιστα, μέσα στην έδρα τους. Με ένα σερί 7-2 και τρίποντο του Λοτζέσκι, η διαφορά πήγε στο 67-58 1,36’’ πριν το τέλος μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια στις κερκίδες.

Παρά τις τάσεις «αυτοχειρίας» που έδειξε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό χάνοντας βολές με τον Σπανούλη και το Μάντζαρη, το σκηνικό δεν ανατράπηκε και οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν την πολύ σπουδαία νίκη με 71-62 που έφερε την σειρά των προημιτελικών στο 2-2 και πλέον την Παρασκευή στην Μαδρίτη θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση στο FinalFour.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστικός με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ (7 εκ των οποίων επιθετικά), ενώ σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμα βράδυ στα playoffο Βασίλης Σπανούλης με 12 πόντους 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Εξαιρετικοί και στο τέταρτο παιχνίδι οι Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους και κρίσιμα τρίποντα, αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από την Ρεάλ που έκανε ένα από τα χειρότερα επιθετικά της παιχνίδια έχοντας 5/22 τρίποντα, ο Ρούντι Φερνάντεζ είχε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά δεν είχε ουσιαστική βοήθεια από κάποιον από τους συμπαίκτες του, αφού ο Μίροτιτς κινήθηκε και πάλι σε ρηχά νερά με 9 πόντους και οι Γιουλ και Ροντρίγκεζ που την Δευτέρα κόντεψαν να κάνουν τη ζημιά στο ΣΕΦ, σημείωσαν μαζί συνολικά μόλις 6 πόντους!

Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των προημιτελικών και θα έχει την τελευταία του ευκαιρία την Παρασκευή στη Μαδρίτη να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα που θα καταφέρει να ανατρέψει το 0-2.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 7, Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13

Ρεάλ Μαδρίτης: Φερνάντεζ 18, Μάρτιν, Ρέγιες 4, Ντίεζ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεζ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10, Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.