Πάρτι στις εξέδρες, πρωτιά στον Όμιλο

Written by  Δεκ 13, 2014

Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά θα μείνει στη μνήμη για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στις κερκίδες, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Ερυθρό Αστέρα με 64-59 και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου της Ευρωλίγκα.

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αναφορές στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν να κάνουν όχι τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι, όπου υπήρχε και μάλιστα έντονο, αφού οι Σέρβοι με νίκη με 5 πόντους θα είχαν ελπίδες και για την πρώτη θέση, αλλά, κυρίως, για το εξωαγωνιστικό, καθώς όλοι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού και πολύ περισσότερο οι φίλαθλοι ήθελαν να ανταποδώσουν την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχε συναντήσει η ομάδα στο Βελιγράδι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Όπερ και εγένετο, καθώς το γήπεδο ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα ήταν σε καθολα αθλητικά πλαίσια, μετατρέποντας το παιχνίδι σε μια γιορτή του μπάσκετ ανάμεσα σε δύο ιστορικά και με εξαιρετικές μεταξύ τους σχέσεις σωματεία. Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι οργανωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού παρέδωσαν μια φανέλα και μία ανθοδέσμη στους παίκτες της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα με το όνομα του Μάρκο Ίβκοβιτς, του φιλάθλου που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης πριν από μερικές εβδομάδες. Η δε ατμόσφαιρα και τα πανό που ετοίμασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου, φόρτισαν ακόμα περισσότερο συναισθηματικά το πανηγυρικό κλίμα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις κερκίδες του ΣΕΦ βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, παίρνοντας γέυση από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας.

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάλι κουρασμένος, αλλά αυτή τη φορά έβγαλε στο παρκέ ενέργεια στη άμυνα που τον βοήθησε να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Ερυθρός Αστέρας είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εκτός από μερικά ξεσπάσματα του Σπανούλη, δείχνοντας αποφασιστικότητα και διάθεση να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για την πρώτη θέση. Με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να μην μπορούν να βρουν εύκολα διάδρομο προς το καλάθι, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 13-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ, παρά τους συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη, βρέθηκαν μπροστά και στο ημίχρονο με 27-28.

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να αφυπνηστεί και να δείξει καλύτερο πρόσωπο, συνέβη το αντίθετο, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας έβρισκε λύση σε κάθε προβληματισμό που του έβαζαν οι Πειραιώτες.

Παρά το γεγονός ότι ο Ουίλιαμς είχε και πάλι εγκλωβιστεί στην πολύ καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων» η ζημιά γινόταν και πάλι μέσα στο καλάθι, αφού σύσσωμη η «αεροπορία» του Ολυμπιακού, δε μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στον «γίγαντα» Μαριάνοβιτς που έκανε ό, τι ήθελε και στις δύο ρακέτες.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα να προηγείται με 42-48 και το παιχνίδι να οδηγείται σε ένα δραματικό φινάλε. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τέλος, όταν μίλησε η κλάση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και του Μπρεντ Πέτγουεϊ που το τελευταίο διάστημα διανύει περίοδο φόρμας.

Αμφότεροι, με δύο πολύ δύσκολα τρίποντα, όταν το σκορ ήταν στο εύθραυστο 57-57 έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό που πήρε τελικά την νίκη με 64-59 και, ταυτόχρονα, εξασφάλισε την πρώτη θέση στο Δ’ Όμιλο της Ευρωλίγκα.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είχε 7 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι Σλούκας με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, καθώς και Όλιβερ Λαφαγιέτ με 11 πόντους. Στην επανεμφάνισή του, ο Ματ Λοτζέσκι ήταν φανερά επηρεασμένος από το διάστημα της απουσίας του.

Απο τον Ερυθρό Αστέρα, ο Μαριάνοβιτς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν εμπόδιο απροσπέλαστο για τους ψηλούς του Ολυμπιακού, ενώ 11 πόντους και 7 ριμπάουντ προσέθεσε ο Μίτροβιτς.

Tα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48,  64-59

Ολυμπιακός: 17/40 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 12/20 βολές, 21-12 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 11 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 10 λάθη
Ερυθρός Αστέρας:
 15/38 δίποντα, 7/17 τρίποντα, 8/15 βολές, 30-12 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 κοψίματα, 22 λάθη

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7, Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 15, Σλούκας 9, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 11, Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς):
 Γουίλιαμς 2, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 8, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 3, Μπλάζιτς 5, Κάλινιτς 10, Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Τσίρμπες 3 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.