Στο μπάσκετ της γειτονιάς, νικητής είναι πάντα το παιχνίδι (pics)

Written by  Ιουν 04, 2016

Το μπάσκετ παίζεται στις γειτονιές και αυτό έδειξαν για μια ακόμα φορά οι μικροί αθλητές που πήραν μέρος στον τέταρτο σταθμό της σειράς των αγώνων «3x3 Urban Legends», που διεξήχθη στα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Κουντουριώτου στο Κουκάκι, «σερβίροντας» με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο «πιάτο» πριν αναλάβουν τη σκυτάλη οι ενήλικοι αθλητές των κατηγοριών Elite και Amateur.

 DSC8373

Η σειρά των διοργανώσεων του μοναδικού τουρνουά στην Ελλάδα που συνδέεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) στην Πράγα και τελεί υπό την αιγίδα της FIBA συνεχίζεται αυτή τη φορά στη γειτονιά του Κουκακίου, όπου οι μικροί αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διασκεδάζοντας το μπάσκετ, όπως ακριβώς αρμόζει στο άθλημα.

Υπό τις οδηγίες των προπονητών τους και τα βλέμματα των γονιών που παρακολουθούσαν και χειροκροτούσαν τις προσπάθειες, οι νεαροί αθλητές έδειξαν ότι το μπάσκετ έχει μέλλον, αρκεί να υπάρχουν άνθρωποι που θα καθοδηγήσουν σωστά και θα θέσουν γερές βάσεις για την ανάπτυξή τους.

Το agapotobasket.gr βρέθηκε και σε αυτό το τουρνουά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νεαρούς αθλητές.

Στην παρέα μας ήρθαν ο Νικόλας, ο Μαρσέλ κι ο Λάζαρος, που αποτελούσαν την ομάδα «Λιοντάρια». Μικροί στο δέμας, αλλά ατρόμητοι στην καρδιά μόλις τελείωσαν τον αγώνα τους απέναντι στους «Κουκάκι Bulls», ωστόσο, δεν έχασαν το χαμόγελό τους.

 DSC8285

«Παίζουμε μπάσκετ πολύ καιρό και διασκεδάζουμε πολύ», είπε ο 8χρονος Νικόλας. «Δε μπορώ να σου πω ποιος είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Δε μπορώ να διαλέξω, είναι τόσοι πολλοί», απαντά ο 7χρονος Λάζαρος, στην τετριμμένη ερώτηση για το ποιον παίκτη θαυμάζουν.  

Ο Μαρσέλ είναι ο νεώτερος από όλους (μόλις 6,5 ετών), αλλά οι άλλοι τον έχουν υπό την προστασία τους. Ντροπαλός και συνεσταλμένος, απαντά μονολεκτικά, αλλά αφοπλιστικά, όπως μόνο ένα παιδί ξέρει. «Περνάω πολύ καλά που παίζω μπάσκετ. Έχουμε άλλον έναν αγώνα. Δε με νοιάζει αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, αρκεί που το ευχαριστιόμαστε».

Για την ιστορία του τουρνουά, νικητές αναδείχθηκαν οι «The 4 Killers» στην κατηγορία U11 Rookie, οι «Αχτύπητοι Four» στην κατηγορία U13 και οι «ΓυροLeague» στην κατηγορία U15. Τις απονομές των μεταλλίων έκανε, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Χρήστος Τεντόμας.

Το τουρνουά συνεχίζεται με τους αγώνες ενηλίκων στις κατηγορίες Elite και Amateur, με την πρώτη να σχετίζεται με την βαθμολογία που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3 (World Tour) που θα διεξαχθεί στην Πράγα.

 DSC8420

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.