«3x3 Urban Legends»: Οι Σλοβένοι πάνε Πράγα

Written by  Ιουν 28, 2016

Στο αθλητικό Κέντρο του Ψυχικού παράλληλα με το τουρνουά Φίλιππος Συρίγος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και ο μεγάλος τελικός 3x3 Urban Legends για την κατηγορία Elite, με την ομάδα της Λιουμπλιάνα να είναι αυτή που πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIBA, το οποίο θα διεξαχθεί 6 με 8 Αυγούστου στην Πράγα.



Ήταν 16-17 Απριλίου στα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Πλυτά που δόθηκε το πρώτο ραντεβού της φετινής διοργάνωσης «3x3 Urban Legends», για να ακολουθήσουν τα ανοικτά γήπεδα Α.Ο. Αμπελοκήπων (14-15 Μαΐου). Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ της... γειτονιάς συνεχίστηκε στις 28 Μαΐου στα ανοιχτά γήπεδα των Βριλησσίων. Τελευταίοι σταθμοί της φετινής διαδρομής στο δρόμο για το μεγάλο τελικό ήταν  στα ανοικτά γήπεδα της πλατείας Κουντουριώτου στο Κουκάκι (4-5 Ιουνίου) και στην Πλατεία Πλυτά στις 12 και 13 του μήνα όπου ο φετινός κύκλος έκλεισε εκεί όπου ξεκίνησε... Μικροί και μεγάλοι, ομάδες παλιές αλλά και καινούργιες απόλαυσαν το αυθεντικό μπάσκετ της γειτονιάς όπως το μάθαμε εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι...  και εκεί που νικητής είναι πάντα το παιχνίδι!

DSC 5041

Το 3x3 Urban Legends είναι ένα από τα συνολικά 12 τουρνουά, που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και δίνουν προκρίσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3. Στο Ψυχικό πήραν μέρος και ομάδες από τη Ρουμανίας τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Πολωνίας και την πρωτιά κατέκτησε η Λιουμπλιάνα νικώντας στον μεγάλο τελικό 18-15 την Team Poland.

DSC 5097

Η διασκέδαση όμως δεν σταματά εδώ... Το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 στις 17:00, τα ανοικτά γήπεδα ΓΣ Αρίων (πλ. Πλυτά), εκεί όπου η ομάδα μπάσκετ της «σχεδίας» έκανε την παρθενική της εμφάνιση, θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν ένα μεγάλο αθλητικό πάρτι, με κεντρικό μήνυμα την εξάλειψη κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού.

Το τουρνουά θα ακολουθήσει το κλείσιμο της φετινής διαδρομής του «3x3 Urban legends» και σε αυτό θα συμμετάσχουν ομάδες και αθλητές τόσο της κατηγορίας +18 Amateur όσο και της κατηγορίας Elite, με μοναδικό έπαθλο τη συμμετοχή σε μια αθλητική γιορτή αλληλεγγύης που στόχο έχει την υποστήριξη των συμπολιτών μας που οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στερούν ακόμα και τις μικρές χαρέςς τηε καθημερινότητες, όπως είναι ο αθλητισμός.

Ανάμεσά τους, θα αγωνιστούν μικτές ομάδες αποτελούμενες από αθλητές των επαγγελματικών κατηγοριών, δημοσιογράφους, αλλά και οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της «σχεδίας».

Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα διατεθούν για την ενίσχυση του περιοδικού δρόμου και την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την ομάδα μπάσκετ της «σχεδίας». Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMG16GEDUJVGUZZZ

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.