«My Basket League 4on4»: Πρωταθλήτρια είναι η παρέα!

Written by  Αυγ 23, 2016

«Δεν μαζευόμαστε να παίξουμε ένα μπασκετάκι;». Είναι μια κλασική ερώτηση που πέφτει κατά περιόδους σε μια παρέα φίλων που αγαπούν τον αθλητισμό και αναζητούν έναν τρόπο να συναντώνται και να περνούν ποιοτικό χρόνο διασκεδάζοντας με μια μπάλα στα χέρια.

Όταν, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τόσο το μπάσκετ όσο και τους φίλους τους, μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν αυτή την συνάντηση φίλων στο να γίνει μια σταθερή εβδομαδιαία συνήθεια.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το «My Basket League 4on4», μια πρωτοποριακή ιδέα που δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του streetball, να αγωνιστούν για πρώτη φορά  σε ομάδες των τεσσάρων σε μισό γήπεδο - όπως ακριβώς και στα ανοιχτά γήπεδα της πόλης -  σε ένα τουρνουά μπάσκετ στα πλαίσια κλειστού πρωταθλήματος διεκδικώντας τον τίτλο και το έπαθλο του πρωταθλητή.

Η ιδέα μας άρεσε πολύ και γι’ αυτό συναντήσαμε τον εμπνευστή της, Κωστή Λαμπρόπουλο, με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Έπαιζα χρόνια με τους φίλους μου, όμως, ένιωθα ότι κάτι μου έλειπε. Ήθελα αυτή η συνάντηση να γίνει συνήθεια, να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας. Να ξέρουμε πως όσες υποχρεώσεις και να έχουμε η παρέα θα συναντιέται μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα και να περνάμε καλά. Πρωταθλήματα, όμως, διαφόρων μορφών ήδη υπήρχαν και μάλιστα πολύ καλά. Σκέφτηκα να κάνω κάτι καινούριο κι έτσι, αποφάσισα να το τολμήσω», λέει ο κ. Λαμπρόπουλος στο agapotobasket.gr.

 Ήδη από την πρώτη σεζόν που πραγματοποιήθηκε το My Basket League 4on4 η συμμετοχή ήταν αρκετά αυξημένη, γεγονός που αποδεικνύει πως υπήρχε ανάγκη για ένα αντίστοιχο τουρνουά, ενώ ήδη το ενδιαφέρον για το επερχόμενο Πρωτάθλημα είναι έντονο.

Το My Basket League 4on4 διεξάγεται κατά κύριο λόγο στο Κλειστό γήπεδο της Νέας Πεντέλης, αλλά και στην «ALL STARS ARENA» του ΟΑΚΑ με το πρόγραμμα κάθε αγωνιστικής που μοιράζεται σε τέσσερις ημέρες, να διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 21:00 & 22:15(Ν.Πεντέλη)

Πέμπτη 21:00 & 22:15(ΟΑΚΑ)

Σάββατο 20:00 & 21:15(Ν.Πεντέλη)

Κυριακή 19:00 & 20:15(Ν.Πεντέλη)

 Η φετινή σεζόν ξεκινά επισήμως στις αρχές του Σεπτέμβρη με αγώνες Pre Season, από τους οποίους θα προκύψουν τα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τα οποία θα καταρτιστούν οι δυο κατηγορίες του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 32 ομάδες, οι οποίες θα αγωνιστούν στην Pre Season σε 8 ομίλους των 4. Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα προκύψει η κατάρτιση των δυο κατηγοριών Division 1 και Division 2 με βάση τη δυναμικότητα που θα επιδείξουν.

Το Πρωτάθλημα κάθε κατηγορίας θα διεξαχθεί με τις ομάδες να αγωνίζονται σε δύο γύρους (συνολικά 30 αγωνιστικές) και, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν Play off που θα κριθούν στις δυο νίκες. Οι νικητές θα αγωνιστούν σε Final Four από όπου θα αναδειχθεί ο Πρωταθλητής.

Πρόκειται δηλαδή για ένα κανονικό πρωτάθλημα που στοχεύει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων και, γιατί όχι, να βελτιώσει και τις αθλητικές τους ικανότητες.

 «Αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Όσοι θα αγωνιστούν να διασκεδάζουν με τους φίλους τους σε σταθερή βάση και να παίζουν σε συνθήκες που θυμίζουν ένα καλά οργανωμένο πρωτάθλημα που θα τους βοηθήσει να γίνουν πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και, μέσα από τη συνεχή αγωνιστική δράση, ίσως και καλύτεροι παίκτες. Η πρώτη χρονιά μας γέμισε με εμπειρίες και πλέον ετοιμαζόμαστε για μια πολύ δυνατή χρονιά», δηλώνει ο κ. Λαμπρόπουλος.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ως και τις 25 Αυγούστου. Η Pre Season ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η κανονική διάρκεια στις 29 Σεπτεμβρίου. Κάθε παιχνίδι διαρκεί 4 x 12λεπτα, ενώ το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 40€/παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι, παρέχονται ιατρική κάλυψη, διαιτητής, γραμματεία, φωτογραφικό και αθλητικό υλικό. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mybasketleague.gr ή στο τηλέφωνο 6972476603.

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.