Πλήρωσε τις απουσίες της

Written by  Νοε 30, 2016

Επηρεασμένη από την ήττα από τον Ολυμπιακό και τις σημαντικές της απουσίες ήταν η ΑΕΚ που, παρά το θετικό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση με τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία, γνώρισε την ήττα με 78-75 και έπεσε στο 4-3 στον 5ο όμιλο του FIBA Champions League.

Η «Ένωση» αγωνίστηκε χωρίς δυο βασικά «γρανάζια» της μηχανής της, τον Κώστα Βασιλειάδη και τον Δημήτρη Μαυροειδή, με αποτέλεσμα, όσο η αναμέτρηση πλησίαζε προς το τέλος της, να μένει από λύσεις και να μη μπορεί να βρει απαντήσεις απέναντι στην πολύ καλά στημένη πολωνική ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, πήρε το προβάδισμα και βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, χάρη στα καλά ποσοστά ευστοχίας της από τα 6,75 μ.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, χτύπησαν τις αδυναμίες της ΑΕΚ μέσα στη ρακέτα, και με τους παίκτες του Γιούρι Ζντοβντς να επιμένουν να ολοκληρώνουν τις περισσότερες προσπάθειές τους από το τρίποντο (συνολικά 14/39) πήραν τον έλεγχο του αγώνα και τελικά τη νίκη που τους έφερε στο 3-4 του ομίλου.

Ο Μάικ Ντίξον ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 22 πόντους και 4/8 τρίποντα, ο Ροκο Λένι Ούκιτς έφτασε κοντά στο double-double με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τζαουάντ Γουίλιαμς είχε 11 πόντους.

Από τους γηπεδούχους, κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Νεμάνια Ντούρισιτς με 23 πόντους 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ βοήθησε αρκετά και ο Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-37, 55-51, 78-75

Ζιελόνα Γκόρα (Γκρόνεκ): Φλόρενς 9, Βον 4, Μουρ 11, Ζάιτσεφ 4, Ντερ, Ντραγκίσεβιτς 12, Κελάτι 4, Γκρουσζέσκι, Χρίτσανιουκ 1, Ζαμόισκι 3, Ντούρισιτς 23, Κόσζαρεκ 7

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 16, Σάκοτα 14, Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 4, Ντίξον 22, Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ιβάνοβιτς, Μωραϊτης, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 11, Τσαλμπούρης

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.