Με την… αύρα του «Δράκου» στον ημιτελικό ο Άρης

Written by  Οκτ 05, 2017

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των προημιτελικών, αφού σε ένα κατάμεστο “Nick Galis Hall” επικράτησε του συμπολίτη του ΠΑΟΚ με 70-63 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η... αύρα του Παναγιώτη Γιαννάκη φαίνεται ότι έδωσε δύναμη στους παίκτες του Άρη, που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και κατάφεραν, κυρίως με ηγέτη τον Βασιλόπουλο να προηγηθούν με 17-16 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει λύσεις κυρίως με μακρινά σουτ.

Αυτή ήταν η συνταγή που αξιοποίησε και ο Άρης στη συνέχεια, όταν με ώθηση από το καλό περιφερειακό σουτ άρχισε να χτίζει διαφορά, έφτασε για πρώτη ορά στο +10 (31-21) και έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (42-29).

Η διαφορά έφτασε τους 19 πόντους πολύ νωρίς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (51-32) με τους παίκτες του Άρη να κάνουν πάρτι και, παρά την πρόσκαιρη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πλησιάσει, να μην δυσκολεύονται να παραμείνουν με διαφορά που τους έδινε σαφές προβάδισμα στο τέλος του δεκάλεπτου (58-44).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την έκταση της διαφοράς στο τελικό 70-63 που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλάθλους και τους παίκτες του Άρη.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος… ξανάνιωσε και με ένα εντυπωσιακό double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ηγήθηκε της νίκης του Άρη, έχοντας συμπαραστάτες τον Κιθ Μπένσον με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ και τον Κουάμε Βον με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Κέβιν Ντίλαρντ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Λάκι Τζόουνς είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-29, 58-44, 70-63

 

 

Φωτό: ΗΕΒΑ (Πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.