Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά η νίκη μετράει

Written by  Δεκ 13, 2017

Με φόρα από την νίκη της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα της Εστουντιάντες με 85-78 και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα έδειξε τάσεις… αυτοχειρίας στην τελευταία περίοδο, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το εκπληκτικό σερί 17-0 που έκανε και την έφερε από το -7 στο +10 με λιγότερο από 4’ χρόνο να απομένει, όμως, στο τέλος έδειξε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και πήρε την νίκη, έστω κι αν δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά της ήττας της στον πρώτο γύρο.

Η άμυνα της «Ένωσης» και η αστοχία τους, κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς πόντο για περισσότερο από 3’ με την ελληνική ομάδα να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα με 0-4, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την Εστουντιάντες να κάνει σερί 7-0 για να πάρει προβάδισμα, να αναλαμβάνει τον έλεγχο του ρυθμού και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 18-13.

Με σταθερά καλό περιφερειακό σουτ, η ισπανική ομάδα κατάφερνε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και με τον Ομάρ Κουκ να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι, προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (41-31) πριν ο Ντούσαν Σάκοτα μειώσει με εντυπωσιακό τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου σε 41-34.

Ο Μάνι Χάρις ανέλαβε δράση, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με συνεχόμενο σκοράρισμα και μπόλικη ενέργεια, οδήγησε τους συμπαίκτες του να μειώσουν στην ελάχιστη διαφορά (56-55 στο 30’), όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξαναπάρουν διαφορά 7 πόντων  (64-57) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου και να βάλουν… δύσκολα στην «Ένωση».

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αντέδρασαν εκπληκτικά και, όχι μόνο μείωσαν, αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 πέρασαν μπροστά με +10 (64-74) και έγιναν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Ωστόσο, τραγικά λάθη στο τελευταίο τετράλεπτο δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να κλειδώσει τη νίκη, η Εστουντιάντες το εκμεταλλεύτηκε για να ισοφαρίσει σε 76-76 μόλις 01:25 πριν τη λήξη και να δώσει δραματική εικόνα στο φινάλε.

Η ελληνική ομάδα δεν πανικοβλήθηκε, κυριάρχησε στον χρόνο που απέμεινε και πήρε την πολύτιμη νίκη με 78-85.

Ο Μάνι Χάρις ήταν ξανά ο κορυφαίος της ΑΕΚ με 19 πόντους και 9 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα τον ακολούθησε σε απόδοση με 17 πόντους και ο Ντελρόι Τζέημς είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, ηγούμενοι της προσπάθειας και της νίκης της ελληνικής ομάδας.

Για την Εστουντιάντες, 16 πόντους σημείωσε ο Λάντεσμπεργκ και 14 ο Μπράουν.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 41-34, 56-55, 78-85

 

 

Φωτό: aekbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.