Τάσεις… αυτοκαταστροφής!

Written by  Ιαν 23, 2018

Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε για ένα ακόμα ευρωπαϊκό της παιχνίδι, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα από την γαλλική Στρασμπούργκ με 87-88, η οποία ζευγάρωσε τις νίκες της απέναντι στην ελληνική ομάδα και υπερέχει σε κάθε πιθανή ισοβαθμία μαζί της, κάνοντας το έργο της πρόκρισης πολύ δύσκολο για τη συνέχεια.

Η «Ένωση» που παρουσιάστηκε με τα δυο νέα αποκτήματά της, τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και τον Βινς Χάντερ, στην δωδεκάδα, έχασε ένα παιχνίδι χάρη στις γνωστές… ασθένειες που εμφανίζει σε πολλά παιχνίδια της, καθώς, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 11 πόντους στα μισά του τρίτου δεκάλεπτου, βρέθηκε πίσω ακόμα και με 10 και τελικά γνώρισε την 6η ήττα της σε 12 αναμετρήσεις, μένοντας κάτω από την πρώτη τετράδα.

Πλέον η πρόκριση κινδυνεύει επικίνδυνα, με τις δυο επόμενες αναμετρήσεις της με Ολύμπια Λιουμπλιάνας και Μπαϊρόιτ να είναι «ζωής ή θανάτου».

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, η ΑΕΚ πήρε ένα μικρό προβάδισα (10-5), με την γαλλική ομάδα να βρίσκει τρόπο να μένει κοντά στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με την «Ένωση» να διατηρεί αυτή τη διαφορά (23-18).

Το παιχνίδι ήταν κλειστό και οι δυο ομάδες κοντά στο σκορ, με την Στρασμπούργκ να περνά για πρώτη φορά μπροστά με 27-28, αλλά η ΑΕΚ με τον Σάκοτα να παίρνει πρωτοβουλίες αντέδρασε, πήρε διαφορά 7 πόντων (37-30) και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 42-35.

Η ΑΕΚ έφτασε στη μέγιστη διαφορά με το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου (46-35) και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως, για μια ακόμα φορά έβαλε δύσκολα στον εαυτό της και επέτρεψε στην Στρασμπούργκ όχι μόνο να μειώσει, αλλά να περάσει μπροστά στο τέλος της περιόδου με 63-64.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον αρχίσει να αποκτούν πίστη στη νίκη και έτσι πήραν διαφορά (69-77), ενώ έφτασε και σε διψήφια επίπεδα (72-82), βάζοντας την ελληνική ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, ενώ μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό η αγωνία χτύπησε… κόκκινο. Ο Ζακ Ράιτ αστόχησε σε 2/2 βολές και έχασε την ευκαιρία να δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του με τον Ντούσαν Σάκοτα να μειώνει στον πόντο (85-86) στα 00:50.

Ο Ράιτ έκανε το 85-88 και ο Μάικ Γκριν μείωσε και πάλι σε 87-88, ενώ στην επαναφορά, ο Λόγκαν έκανε λάθος πάσα και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με 00:17 στη διάθεσή της.

Ο Κέλσι Μπάρλοου, όμως, υπέπεσε σε λάθος, η μπάλα δόθηκε ξανά στην ΑΕΚ με τον Σάκοτα να χρεώνεται με επιθετικό φάουλ, η Στρασμπούργκ απάντησε με νέο λάθος, αλλά τα 0.2’’ που απέμεναν δεν έφτασαν για να γίνει κάποια προσπάθεια και έτσι η γαλλική ομάδα έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ, έχοντας περάσει την «Ένωση» σε κάθε πιθανή ισοβαθμία.

Ο Ντελρόι Τζέημς ήταν πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 16 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Μάικ Γκριν είχε 11 πόντους με 7 ασίστ.

Τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική ομάδα έκανε ο Μποστ με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα, ο Ίνγκλις σημείωσε 15 πόντους και ο Λόγκαν 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 42-35, 63-64, 87-88

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.