Επιστρέφει ηττημένος από την Ισπανία, παραμένει ζωντανός για πρόκριση

Written by  Ιαν 24, 2018

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εύκολα την ήττα από την Τενερίφη με 92-79, ωστόσο, παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τέταρτης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση, καθώς βγήκε ευνοημένος από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου του.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου άντεξε για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια βρέθηκε σταθερά πίσω με διψήφιες διαφορές και τελικά γνώρισε μια εύκολη ήττα, παρ’ όλα αυτά, διατηρεί ακόμα ελπίδες πρόκρισης, αφού τόσο η Βέντσπιλς, όσο και η Σαλόν γνώρισαν επίσης ήττες και το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί τις επόμενες αγωνιστικές.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν προσπαθώντας να περιορίσουν τα ατού των αντιπάλων, με συνέπεια να συμβαδίζουν στο σκορ, μέχρι ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα μικρό προβάδισμα με 13-9, όμως, η ισπανική ομάδα κατάφερε τελικά να πάρει προβάδισμα στο τέλος του δεκάλεπτου με 16-15.

Η Τενερίφη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Κώστα Βασιλειάδη προηγήθηκε με 31-24, έφτασε ακόμα και σε διψήφια διαφορά (46-36) και το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 46-39.

Η ισπανική ομάδα εξακολουθούσε να διατηρεί χωρίς κόπο τον έλεγχο του αγώνα και στην έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου, κρατώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να κλείνει την περίοδο με 74-64, έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, το οποίο διεύρυνε πολύ εύκολα στη συνέχεια.

Με σερί 11-3 η Τενερίφη προηγήθηκε με 85-67 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νίκη, αφού ο χρόνος που απέμενε και η εικόνα που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ δεν προμήνυαν πιθανότητες ανατροπής.

Χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 92-79, συνεχίζοντας το κυνήγι της πρώτης θέσης, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί αμυδρές ελπίδες πρόκρισης.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Φιλ Γκος με 15 πόντους, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε 14 πόντους, ο Νταρνέλ Τζάκσον είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Αντώνης Κόνιαρης σημείωσε 10 πόντους.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Άλεν, που έκανε double-double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Πονίτκα σημείωσε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τομπέι είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 46-39, 74-64, 92-79

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.