Τρίποντο νίκης στο ΟΑΚΑ, δώρο… πρόκρισης από την Βενετία

Written by  Φεβ 06, 2018

Η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και με τεράστιο τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα, πήρε την σπουδαία νίκη με 83-81 επί της Μπαϊρόιτ και σε συνδυασμό με την σχεδόν ταυτόχρονη νίκη της Βενέτσια επί της Εστουδιάντες με 92-91, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Γνωρίζοντας ήδη το αποτέλεσμα του αγώνα της Στρασμπούργκ με την Μπάνβιτ που ολοκληρώθηκε με νίκη-δώρο για την ΑΕΚ της γαλλικής ομάδας, οι παίκτες της «Ένωσης» έκαναν κατάθεση ψυχής και με τρομερό τελείωμα στο παιχνίδι και επιμέρους σκορ 26-15 στην τελευταία περίοδο, επέστρεψαν από το -14 (38-52), βρήκαν μεγάλα σουτ στο τελευταίο λεπτό από τον Βασιλόπουλο και τον Σάκοτα και πήραν μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε πρόκριση, που δίνει συνέχεια στο ευρωπαϊκό της ταξίδι, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το βάρος του «πρέπει» έφερε άγχος στο ξεκίνημα για τους παίκτες της ΑΕΚ που βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από νωρίς (5-11), όμως, με τον Χάντερ κύριο εκφραστή και με βελτίωση της άμυνας, μείωσαν και πέρασαν μπροστά (18-17) και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με μόλις έναν πόντο (20-21).

Η ελληνική ομάδα ήταν εμφανώς πιο βελτιωμένη με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, διατηρώντας οριακό προβάδισμα, όμως, στο τελευταίο δίλεπτο τα χάλασε με την Μπαϊρόιτ να παίρνει διαφορά 8 πόντων (32-40) και να βρίσκεται μπροστά στο ημίχρονο με 33-40.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (38-52) και πρόσθεσαν ένα επιπλέον βάρος στην ΑΕΚ που προσπαθούσε να βρει το δρόμο της και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα (57-66), ωστόσο, η ΑΕΚ επεχείρησε την αντεπίθεση, μείωσε σταθερά τη διαφορά και έφτασε ακόμα και στον πόντο (77-78) μπαίνοντας στα 01:45 πριν τη λήξη.

Ο Νέιτ Λίνχαρτ με συνεχόμενες βολές έστειλε την Μπαϊρόιτ στο +4 (77-81), όμως, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με μεγάλο τρίποντο μείωσε ξανά στον πόντο (80-81) στα 41’’. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Λίνχαρτ να αστοχεί σε τρίποντο και τον Ντούσαν Σάκοτα να μην λαθεύει από τα 6,75 μ. γράφοντας το 83-81 στα 6.5’’ με τον κόσμο να… τρελαίνεται στις κερκίδες!

Το σκορ αυτό ήταν το τελικό για τον αγώνα με την ΑΕΚ και με την αγωνία στο κατακόρυφο για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας της Βενέτσια με την Εστουδιάντες, το ξέσπασμα ήταν αναμενόμενο μόλις άπαντες πληροφορήθηκαν την νίκη της ιταλικής ομάδας που σήμαινε την πρόκριση της «Ένωσης» στους «16» του θεσμού.

Εκτός από το τρίποντο της νίκης, ο Ντούσαν Σάκοτα βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και σημείωσε συνολικά 20 πόντους με 3 ριμπάουντ, ενώ κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Μάνι Χάρις με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 31 βαθμούς αξιολόγησης, με τον Ντελρόι Τζέημς να φτάνει κοντά σε double-double με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Για την Μπαϊρόιτ, ο Γιορκ σημείωσε 18 πόντους, ο Μπρουκς σημείωσε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Λίνχαρτ είχε 11 πόντους με επίσης 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 33-40, 57-66, 83-81

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.