Νίκη-δήλωση για Final Four!

Written by  Μαρ 28, 2018

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four του Champions League έκανε η ΑΕΚ που επικράτησε της γαλλικής Στρασμπούργκ με 78-69 και πλέον δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την διαφορά και να φτάσει στην ευρωπαϊκή υπέρβαση, δηλώνοντας πως η φετινή χρονιά της θυμίζει κάτι από… τα παλιά.

Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν πόσο πολύ θέλουν να προκριθούν στο Final Four της διοργάνωσης, με τους φιλάθλους τους να σπρώχνουν στη νίκη και στο σημαντικό προβάδισμα για την επίτευξη του στόχου.

Η καλή μέρα φάνηκε από πολύ νωρίς, όταν η «Ένωση» προηγήθηκε με 14-2 χάρη στο πολύ δυναμικό της ξεκίνημα και με επιθετικό πλουραλισμό και μπόλικη ενέργεια από τους Χάρις και Χάντερ, δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει το προβάδισμα σε διαφορά ασφαλείας (23-15).

Η διαφορά έφτασε το +13 (28-15), με τον ρυθμό να πέφτει στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και την γαλλική ομάδα να μειώνει στους 6 (35-29), αλλά η ΑΕΚ δεν επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο και το ημίχρονο έληξε ακριβώς, όπως το πρώτο μέρος με το σκορ στο 41-33.

Η εικόνα άλλαξε δραματικά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς η ελληνική ομάδα δεν σκόραρε για αρκετή ώρα, με τους φιλοξενούμενους να ροκανίζουν τη διαφορά και να φτάνουν στην ανατροπή, αφού όχι μόνο κατάφεραν να πλησιάσουν, αλλά πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 46-47 στο 26’, πήραν διαφορά 5 πόντων (50-55) και έκλεισαν την τρίτη περίοδο με οριακό προβάδισμα 2 πόντων (55-57).

Ό,τι δεν έκανε καλά η ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, το φύλαξε για το τελευταίο και πιο κρίσιμο, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να δίνει το… σύνθημα και την υπόλοιπη ομάδα να ακολουθεί. Με σκληρή άμυνα και ψυχραιμία στην επίθεση, η διαφορά έφτασε ξανά το +12 (78-66) και το τελικό 78-69, χάρισε στην «Ένωση» την πρώτη νίκη και μια καλή διαφορά ενόψει της ρεβάνς για την πρόκριση στο Final Four.

Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μάνι Χάρις επίσης 12 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στα κρίσιμα και με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, προσέφερε πολύτιμες λύσεις που βοήθησαν σημαντικά την ομάδα του.

Για την Στρασμπούργκ, ο Ζακ Ράιτ είχε πολύ καλή παρουσία με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Λουί Λαμπερί σημείωσε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Λιβάι Ράντολφ είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-33, 55-57, 78-69

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.