Πανελλήνιο Κορασίδων: Αήττητος πρωταθλητής ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Written by  Ιουλ 01, 2018

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 2017-18 στις Κορασίδες. Η ομάδα του Κρόνου παρέμεινε αήττητη καθώς στην τελευταία αγωνιστική της Τελικής Φάσης που διεξάγεται στο Τσοτύλι, επικράτησε με 46-79 του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου Γρεβενών.

Δεκάλεπτα: 12-23, 26-44, 29-57, 46-79

Διαιτητές: Γεωργούλης, Χατζημπαλίδης

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου Γρεβενών (Βακουφτσή): Ντόνα, Τζημορώτα 10(1τρ., 11ρ.), Παππά, Ασλανίδου, Τσιαρτσιώτη 2, Λιακοπούλου, Δαδάλη 8(11ρ.), Θεοδώρου 16(4), Ζυγούρα, Νίκου, Φάρρου 10(21ρ.), Παπαδημητρίου.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σταμούλης): Μπέκιου 8, Μποσγανά 20(1τρ., 15ρ.), Εγγέλη 2, Ρούτση 17(3), Σιγούρου, Καραγκούνη 2, Τσούχλη 3, Γρηγοροπούλου 14, Μούτσα 3(1), Καρκακέλα, Τζανέτου 8, Ρετσινά 2.

Δηλώσεις 

Δημήτρης Σταμούλης (προπονητής Κρόνου): Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό που έγινε. Τα παιδιά το άξιζαν πραγματικά, για ότι προσπάθεια είχαν κάνει όλη τη χρονιά. Ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, είχαμε υγεία, καλό κλίμα και αυτό βοήθησε για αυτή την επιτυχία. Συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες ομάδες, είχαν πολύ καλό επίπεδο. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές. Καλό καλοκαίρι και του χρόνου με υγεία για όλους. 

Αιμιλία Ρούτση (αθλήτρια Κρόνου): Φτάσαμε ως εδώ, προσπαθήσαμε, πιστεύαμε αυτό που κάναμε. Το θέλαμε πάρα πολύ και το καταφέραμε. Από τη στιγμή που μπαίναμε στο παρκέ τα δίναμε όλα. Αυτό ήταν το όνειρό μας από την αρχή, αυτός ήταν ο στόχος μας και το πετύχαμε.     

 

Δήμητρα Βακουφτσή (προπονήτρια Κεραυνού): Συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο τουρνουά. Θεωρώ ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, πετύχαμε το στόχο μας να πάρουμε έστω και μία νίκη. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια με την ψυχή μας. Πιστεύω τα παιδιά αποκόμισαν πολύ σημαντικές εμπειρίες, ακόμα και οι μικρότερες. Για εμάς μέτρησε το να έχουμε μια καλή παρουσία και να είμαστε ανταγωνιστικές σε κάθε παιχνίδι. Ο σκοπός μας ήταν τα παιδιά να συμμετέχουν και να χαρούν αυτή τη διοργάνωση που είναι μία γιορτή και έτσι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον αθλητισμό. Ήταν ένα τουρνουά με δυνατές ομάδες και το πρωτάθλημα το πήρε ο καλύτερος. Ελπίζω και του χρόνου να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε την περιοχή μας σε μια τέτοια υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

ΠΑΟΚ – ΑΟ Χανίων 57-45

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στο Τσοτύλι, καθώς στον τελευταίο του αγώνα επικράτησε των Χανίων με 57-45.

Δεκάλεπτα: 14-15, 27-21, 45-38,  57-45

Διαιτητές: Κουφούδης, Ιορδανίδης

ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος): Φίλιου 6(1), Λέξα 16(1), Μπουτσούκη, Πολυμένη 20(2τρ., 10ρ.), Φείδα 3, Στεργάκη 7(13ρ.), Καζαμία 2, Γενναίου 3.

ΟΑ Χανίων (Κασικτσόγλου): Τσώνη 5(1), Δερμιτζάκη 10(1), Δρικάκη, Χαιρετάκη, Βασιλογιαννάκη 9, Γιακουμάκη, Πέσκου, Παπαδάκη 2, Δασκουλίδου 13(2τρ., 11ρ.), Δασκαλάκη, Κοπάση, Σκουμπάκη 6(1).

 

Δηλώσεις 

Νίκος Παπαδόπουλος (προπονητής ΠΑΟΚ): Ήταν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι από τη 2ηθέση. Μας μένει μια πίκρα ότι δεν βγήκαμε πρώτοι γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να βγούμε. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, έχουμε μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από κορίτσια 2003, θα δουλέψουμε για να είμαστε και του χρόνου εδώ πέρα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, όπως φάνηκε κανένα ματς δεν ήταν πολύ εύκολο, ή θα γινόταν εύκολο λόγω κούρασης ή θα πήγαιναν όλα στο πόντο. Νομίζω ότι το τουρνουά ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για το μέλλον.

Μιχάλης Κασικτσόγλου (προπονητής Χανίων): Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πάνω απ΄ όλα σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα παιδιά. Εγώ έρχομαι πρώτη φορά σε τελική φάση αλλά νομίζω ότι το επίπεδο ήταν πάρα πολύ καλό. Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους προπονητές. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Κρόνος ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες. Το μεταξύ τους παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια και όποιος και να το έπαιρνε θα ήταν δίκαια πρώτος. Καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά. Καλό καλοκαίρι σε όλους.   

   

Ιάσων Κολωνού – Έσπερος Πατρών 65-45

Ο Ιάσων Κολωνού κατέκτησε την τρίτη θέση καθώς επικράτησε του Έσπερου Πατρών με 65-45 στον τελευταίο αγώνα της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που φιλοξενήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Τσοτύλι Κοζάνης.

Δεκάλεπτα: 11-12, 27-23, 48-36, 65-45

Διαιτητές: Δέλλας, Κατωτικίδης

Ιάσων Κολωνού (Ποφάντη): Λαλέογλου 12, Γαβριηλίδη Αν., Πελέκη 2, Πρένκα 1, Καζούρη 13(13ρ.), Γαβριηλίδη Αθ. 14(3), Κάτρη 5(12ρ.), Λέρη Μ. 2, Λέρη Ο. 16, Δαμίγου, Αγγέλου Μ., Αγγέλου Ι..   

Εσπερος Πάτρας (Πέτροβιτς): Σολδάτου, Νάτσκου 8(2), Πολίτη, Μπαλάση 13, Τζελέπη 1, Γιαννοπούλου 2, Μπούσια 2, Μιχαηλίδου Κ. 13(1), Μιχαηλίδου Ε. 6(2), Δημοπούλου.

 

Δηλώσεις 

Κλεάνθη Ποφάντη (προπονήτρια Ιάσων Κολωνού): Είμαστε πολύ χαρούμενες για την τρίτη θέση. Συγχαρητήριας σε όλες τις ομάδες για την προσπάθειά τους. Για εμάς είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο. Έχουμε πάρα πολύ μικρά παιδιά και χαίρομαι που ζω μαζί τους αυτή την εμπειρία. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, πολύ καλές παίκτριες. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξανάρθει σε τέτοια διοργάνωση, έχουν εμπειρίες, θεωρώ ότι τους κοντράραμε σχεδόν ισάξια.  

Πέταρ Πέτροβιτς (προπονητής Έσπερου Πατρών): Το τουρνουά ήταν πολύ καλό, με πολύ δυνατές ομάδες. Η διοργάνωση επίσης ήταν πολύ καλή. Η ομάδα μου αποτελείται από μικρά κορίτσια χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Θέλαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω σε αυτό το τουρνουά όμως τελικά κατακτήσαμε την τελευταία θέση. Επίσης θα ήθελα να πω ότι για το επίπεδο της συγκεκριμένης διοργάνωσης οι διαιτητές θα έπρεπε να ήταν σε καλύτερο επίπεδο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο για τα παιχνίδια της ομάδας μου αλλά συνολικά για το τουρνουά που είχε τις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.    

 

 

 

Τελετή Λήξης

 

Με την παράταξη των ομάδων στο παρκέ του γηπέδου άρχισε η τελετή λήξης των αγώνων. Η ΕΟΚ δια του αντιπροέδρου της Αριστείδη Γολέμη, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Βόιου Παναγιώτη Λαμπρόπουλο για την προσφορά του στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

 

Πρώτη σκόρερ του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελενα Μποσγανά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου που παρέλαβε το έπαθλο από το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΔΥΜ Γιώργο Δρόσο.

 

Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελενα Μποσγανά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου που πήρε το βραβείο από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ Βασίλη Μπούτση.

 

Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από την προαναφερθείσα βρέθηκαν ακόμη και οι Ευτυχία Δερμιτζάκη του ΟΑ Χανίων, Λαμπρινή Πολυμένη του ΠΑΟΚ, Αθηνά Λέξα του ΠΑΟΚ, Γεωργία Γρηγοροπούλου του Κρόνου Αγίου Δημητρίου με την απονομή να πραγματοποιεί το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Αλεξόπουλος.

 

Στον έκτο Εσπερο Πάτρας το αναμνηστικό παρέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑ Δημήτρης Πέτρου. Στον πέμπτο Κεραυνό Αγίου Γεωργίου Γρεβενών την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης. Στον τέταρτο ΟΑ Χανίων τα αναμνηστικά παρέδωσε ο ταμίας της ΕΚΑΣΔΥΜ Αθανάσιος Καλαφατίδης. Στον τρίτο Ιάσωνα Κολωνού τα μετάλλια και τα αναμνηστικά παρέδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Αλεξόπουλος, ενώ στο δεύτερο ΠΑΟΚ τις απονομές έκανε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης. Τέλος στον πρωταθλητή Ελλάδας Κρόνο Αγίου Δημητρίου τα μετάλλια και το κύπελλο απένειμαν ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης και ο δήμαρχος Βόιου Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.