Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Champions League

Written by  Ιουλ 11, 2018

Τους αντιπάλους τους στους ομίλους του επερχόμενου Champions League 2018-19 έμαθαν οι ελληνικές ομάδες, έπειτα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη.

Η κάτοχος του τροπαίου, ΑΕΚ, θα βρεθεί στον Γ’ Όμιλο, εκεί όπου θα συναντήσει μεταξύ άλλων, την Νίμπουργκ, την οποία απέκλεισε πέρσι στην φάση των «16», ανοίγοντας τον δρόμο για την θριαμβευτική της πορεία ως το τέλος, καθώς επίσης την γαλλική Ντιζόν, την Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, την ισπανική Φουενλαμπράδα, την τουρκική Εσκισεχίρ και τον νικητή από το ζευγάρι 22 των προκριματικών που θα προκύψει από τις διασταυρώσεις Καντού/Ζολνόκι/ΑΕΚ Λάρνακας/Άντβερπ-Λιετκαμπέλις. Στον ίδιο όμιλο, βεβαίως, ξεχωρίζει και η παρουσία της Μπάμπεργκ που από την σταθερή παρουσία της στην Ευρωλίγκα, θα βρεθεί στο Champions League, ενώ μαζί της θα επιστρέψει και ένας παλιός… γνώριμος της ΑΕΚ, ο Νίκος Ζήσης.

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στον Β’ Όμιλο, όπου επίσης θα βρεθεί μαζί με γνώριμες ομάδες, αφού θα αντιμετωπίσει την ισπανική Τενερίφη, την ιταλική Βενέτσια του Μάικ Μπράμου, την Όπαβα από την Τσεχία, την Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ, την γερμανική Βόννη και τους νικητές των ζευγαριών 19 και 20 των προκριματικών που θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις Πρίστινα/Γκρόνιγκεν/Φριμπούρ/Άβτοντορ- Σακάρια και Σιαουλιάι/Λουκόιλ/Κάρχου/Οραντέα-Ναντέρ αντίστοιχα.

Ο… νεοφώτιστος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Προμηθέας Πατρών θα βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία όπου από τον Δ’ Όμιλο θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ έμπειρες ομάδες, όπως η Νεπτούνας, η Μπεσίκτας, η Στρασμπούρ, η Βίρτους Μπολόνια, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας, η Οστάνδη και η νικήτρια του ζευγαριού 24 των προκριματικών που θα προκύψει από τις διασταυρώσεις Τόρουν/Μινσκ/Ντόλφινς/Εστουδιάντες-Μπαϊρόιτ

Ο πάλαι ποτέ «Αυτοκράτορας», Άρης, τέλος, θα βιώσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπου θα βρεθεί απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας από την Γεωργία σε διπλές αναμετρήσεις που θα γίνουν στις 20 και 22 Σεπτεμβρίου και, εφόσον προκριθεί θα αντιμετωπίσει πάλι σε διπλές αναμετρήσεις στις 25 και 28 Σεπτεμβρίου τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο (Πορτογαλία)-Νίζνι (Ρωσία). Αν όλα πάνε κι εκεί κατ’ ευχήν, οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσουν στις 1 και 4 Οκτωβρίου την Παντούρμπιτσε από την Ουγγαρία στον 3ο προκριματικό γύρο, με τον νικητή να προκρίνεται στον Α’ Όμιλο, όπου ήδη θα τον περιμένουν η γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, η Μπάνβιτ, η Αβελίνο, η Βέντσπιλς, η Λε Μαν, η Άνβιλ από την Πολωνία και τον νικητή του ζευγαριού 21 των προκριματικών, που θα προκύψει από τις διασταυρώσεις Χάποελ Χολόν/Σαρλερουά/Λέστερ/Μπάκεν Μπέαρς-Μούρθια.


Η Διαδρομή

Μέσα από 300 αγώνες σε μια σεζόν διάρκειας 9 μηνών, αρχής γενομένης από τις 20 Σεπτεμβρίου, μέχρι τον τελικό της 5ης Μαΐου, 56 ομάδες από συνολικά 28 χώρες, 26 εκ των οποίων έχουν ήδη πάρει θέση στους ομίλους, ενώ οι υπόλοιπες θα ριχτούν στην μάχη των προκριματικών, με απώτερο στόχο την κατάρτιση των τελικών πινάκων που θα οδηγήσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο (20 και 22 Σεπτεμβρίου) θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, όπου θα χωριστούν σε 4 ομίλους των έξι ομάδων, από τους οποίους θα προκύψουν οι 12 που θα προκριθούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο (25 και 28 Σεπτεμβρίου). Οι έξι από αυτές θα προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο (1 και 4 Οκτωβρίου), όπου θα συναντήσουν σε διπλές αναμετρήσεις τις υπόλοιπες έξι ομάδες, με τους νικητές των συγκεκριμένων ζευγαριών να εξασφαλίζουν μια θέση στους ομίλους, μαζί με τις 26 ομάδες που βρίσκονται ήδη εκεί.

Η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 9 Οκτωβρίου και θα βρει τους 32 ανταγωνιστές σε τέσσερις ομίλους με 8 ομάδες ο καθένας, οι οποίοι θα ξεκινήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλές αναμετρήσεις, με τις 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για τα play off.

Τα ζευγάρια που θα προκύψουν στην φάση των «16» θα αναμετρηθούν με στόχο την πρόκριση στους προημιτελικούς, από όπου θα προκριθούν – και πάλι με διπλές αναμετρήσεις –οι 4 ομάδες που θα φτάσουν στο Final Four της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των προκριματικών και οι όμιλοι

1ος Προκριματικός Γύρος

1. Λέστερ (Μ. Βρετανία)-Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)
2. Φριμπούρ (Ελβετία)-Άβτοντορ (Ρωσία)
3. ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Άντβερπ (Βέλγιο)
4. Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Άρης (Ελλάδα)
5. Νόρκοπινγκ Ντόλφινς (Σουηδία)-Εστουδιάντες (Ισπανία)
6. Κάρχου (Φινλανδία)-Οραντέα (Ρουμανία)

7. Καντού (Ιταλία)-Ζολνόκι (Ουγγαρία)
8. Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Σαρλερουά (Βέλγιο)
9. Σιαουλιάι (Λιθουανία)-Λουκόιλ (Βουλγαρία)
10. Τορούν (Πολωνία)-Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)
11. Πόρτο (Πορτογαλία)-Νίζνι (Ρωσία)
12. Πρίστινα (Κόσοβο)-Γκρόνιγκεν (Ολλανδία)

2ος προκριματικός γύρος

Νικητής 7-Νικητής 3
Νικητής10-Νικητής 5
Νικητής 9-Νικητής 6
Νικητής 8-Νικητής 1
Νικητής 11-Νικητής 4
Νικητής 12-Νικητής 2

3ος προκριματικός γύρος

Πρίστινα/Γκρόνιγκεν/Φριμπούρ/Άβτοντορ- Σακάρια
Σιαουλιάι/Λουκόιλ/Κάρχου/Οραντέα-Ναντέρ
Χάποελ Τελ Αβίβ/Σαρλερουά/Λέστερ/Μπάκεν Μπέαρς-Μούρθια
Καντού/Ζολνόκι/ΑΕΚ Λάρνακας/Άντβερπ-Λιετκαμπέλις
Πόρτο/Νίζνι/Τιφλίδα/Άρης-Παντουρμπίτσε
Τόρουν/Μινσκ/Ντόλφινς/Εστουδιάντες-Μπαϊρόιτ

Regular Season

Α' Όμιλος

Λούντβιγκσμπουργκ
Μπάνβιτ
Αβελίνο
Βέντσπιλς
Λε Μαν
Άνβιλ
Νικητής 21
Νικητής 23

Β' Όμιλος

Βενέτσια
ΠΑΟΚ
Τενερίφη
Όπαβα
Χάποελ Χολόν
Βόννη
Νικητής 19
Νικητής 20

Γ' Όμιλος

Μπάμπεργκ
Νίμπουρκ
ΑΕΚ
Ντιζόν
Χάποελ Ιερουσαλήμ
Φουενλαμπράδα
Εσκισεχίρ
Νικητής 22

Δ' Όμιλος

Νεπτούνας
Μπεσίκτας
Στρασμπούρ
Βίρτους Μπολόνια
Ολίμπια Λιουμπλιάνας
Προμηθέας
Οστάνδη
Νικητής 24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.