Με το… αριστερό ο ΠΑΟΚ στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα

Written by  Οκτ 09, 2018

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα του στον Β’ Όμιλο του Champions League, αφού γνώρισε την ήττα από την Βενέτσια με 69-59 έπειτα από ένα κακό παιχνίδι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πολύ κακός επιθετικά, δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην ιταλική άμυνα και, πέρα από μικρά διαστήματα όπου προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, δεν έδειξε σε κανένα σημείο έτοιμος για το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής του πορείας.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε κάποια λεπτά στο ξεκίνημα για να μπει στο παιχνίδι, έχοντας εγκλωβιστεί στην άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο, μετά το πεντάλεπτο ισορρόπησε την κατάσταση και έμεινε κοντά στο σκορ με την πρώτη περίοδο να την βρίσκει πίσω με 17-15.

Η ιταλική ομάδα άρχισε να δημιουργεί σταδιακά μια διαφορά, φτάνοντας για πρώτη φορά το +10 στο 16’ (36-26) και με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να πλησιάσει περισσότερο, έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (43-35).

Μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο σκορ (47-43) και έδειξε ικανός να ξαναμπεί δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης, όμως, η Βενέτσια βρήκε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η ελληνική ομάδα δυσκολευόταν να ακολουθήσει και έτσι η περίοδος έληξε και πάλι με διψήφια διαφορά (56-46).

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να μειώσει τη διαφορά κι έτσι η ήττα με 69-59 ήρθε εντελώς φυσιολογικά.

Μοναδικός διασωθείς της ελληνικής ομάδας ο Γιάνικ Μορέιρα που έκανε double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, καθώς όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν στην απόλυτη μετριότητα.

Για τους γηπεδούχους, ο Μίτσελ Βατ ήταν ασταμάτητος με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ και οι Μαρκέζ Χάινς και Όστιν Ντέι σημείωσαν από 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 43-35, 56-46, 69-59

 

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.