Print this page

Ασταμάτητος και στη Λιθουανία ο Προμηθέας!

Written by  Νοε 13, 2018

Την εντυπωσιακή του πορεία στο Champions League συνεχίζει ο Προμηθέας Πάτρας που πέρασε και από την έδρα της Νεπτούνας, επικρατώντας με 83-82 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου του.

Η ελληνική ομάδα πήρε την τρίτη της εκτός έδρας νίκη και δείχνει ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα σε αυτή την πρώτη της ευρωπαϊκή χρονιά.

Για να το κατορθώσει αυτό, ωστόσο, χρειάστηκε ένα θρίλερ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να είναι πιο ψύχραιμοι και να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ και να μην αφήνουν καμία να ξεφύγει και το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 16-14.

Ίδια ακριβώς ήταν η εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να λήγει ακριβώς, όπως και η πρώτη περίοδος (36-34), ενώ με εξαιρετική άμυνα που κράτησε τους γηπεδούχους χωρίς πόντο για περισσότερα από 3’ και σερί 7-0, ο Προμηθέας προηγήθηκε με 36-41.

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (41-47) και το δεκάλεπτο βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται με 55-57 και το φινάλε ήταν δραματικό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και προηγήθηκαν με 72-66, αλλά ο Προμηθέας απάντησε, πήρε εκ νέου το κεφάλι και το παιχνίδι κρίθηκε στην ρουλέτα των βολών, όπου οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ήταν πιο ψύχραιμοι και έφτασαν στη νίκη.

Ο Τερέλ Παρκς με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ριόν Μπράουν να έχει 16 πόντους, τον Χρήστο Σαλούστρο να κάνει double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Νίκο Γκίκα να έχει 11 πόντους.

Από την Νεπτούνας, ο Τόμας Ντελινικάιτις σταμάτησε στους 23 πόντους, ενώ ο Τζεράι Γκραντ έκανε απίστευτα πράγματα με 18 πόντους, 16 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-34, 55-57, 82-83

 

 

Φωτό: championsleague.basketball