Δύσκολα, αλλά με καλό μπάσκετ παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ

Written by  Δεκ 19, 2018

Η ΑΕΚ δυσκολεύθηκε απέναντι στην Νίμπουργκ, ωστόσο, έφτασε στη νίκη με 80-76, που την διατηρεί στην κορυφή με 8-1 και δίνει συνέχεια στο θετικό της σερί στο Champions League, πριν από το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε να επιστρατεύσει την πολύ καλή της άμυνα στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία έχει καλή, αλλά πάντα πολύ δύσκολη παράδοση.

Απόλυτα ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε την «Ένωση» να ξεκινάει καλά, με τον Γιόνας Ματσιούλις να παίρνει τις πρώτες προσπάθειες, αλλά δεν κατάφερε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας, με αποτέλεσμα η περίοδος να την βρει μπροστά με οριακή διαφορά (20-19).

Ίδιο το σκηνικό και στην δεύτερη περίοδο, αλλά με την ποιότητα του θεάματος να πέφτει κατακόρυφα, με τη Νίμπουργκ να εκμεταλλεύεται την χαμηλή επιθετική παραγωγή της ελληνικής ομάδας, να είναι αυτή που προηγήθηκε με 22-25 και να διατηρεί μικρές διαφορές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που την βρήκε με προβάδισμα 29-32.

Οι δυο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ μέχρι το τέλος, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα κατά διαστήματα και έφτασαν στα τελευταία λεπτά η νίκη να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Η ΑΕΚ μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο με προβάδισμα 75-74, χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για τη νίκη, με την «Ένωση» να είναι τελικά πιο ψύχραιμη και να φτάνει στο τελικό 80-76 που την φέρνει στην κορυφή του Γ’ Ομίλου.

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν ο κορυφαίος με double-double και 15 πόντους με 10 ριμπάουντ, πρώτοι σκόρερ ήταν ο Βινς Χάντερ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ντούσαν Σάκοτα με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος συμπλήρωσε 12 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Για την τσεχική ομάδα, ο Πετρ Μπέντα είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γκλεν Κόσει είχε 13 πόντους και ο Μάρτιν Πετέρκα σημείωσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 29-32, 53-51, 80-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτόγραφία: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.