Print this page

Απίστευτη φάση στη Β΄Εθνική, χρέωσαν τρίποντο από τα 7μιση μέτρα για δίποντο(video)

Written by  Ιαν 28, 2019

Μια φάση που όμοια της είναι δύσκολο να έχει συμβεί στο παρελθόν, συνέβη την Κυριακή (27/1) σε αγώνα της Β΄Εθνικής ανάμεσα στον Έσπερο Καλλιθέας και την Ένωση Ιλίου όπου ένα τρίποντο από τα επτάμιση μέτρα,κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο μετρήθηκε δίποντο από τους διαιτητές.

Συγκεκριμένα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης στην Καλλιθέα και ενώ ο Έσπερος Καλλιθέας ήταν μπροστά με 67-64, ο Δημήτρης Τσακίρης της Ένωσης Ιλίου εκτέλεσε σουτ από τα επτάμιση μέτρα, ευστόχησε, αλλά αντί να γίνει το 67-67, οι διαιτητές μέτρησαν την προσπάθεια για δίποντο με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το σκορ 67-66, ενώ με μια βολή ο Έσπερος κατέκτησε τη νίκη με 68-66.

Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ένωσης  Ιλίου ήταν έντονες, ακολούθησε ένσταση, ενώ ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας το βίντεο της επίμαχης φάσης στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο του Έσπερου για την άψογη φιλοξενία του και να ευχηθούμε καλή συνέχεια.
Μετά την αναμέτρηση με τον Γλαύκο αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε ξανά με την διαιτησία. Είπαμε να παλέψουμε όλα τα ματς με κάθε αντίπαλο μέχρι τέλους, ακόμη και αυτά τα ματς που έπρεπε να παλέψουμε εναντίον όλων όσων εμπλέκονται σε μια αναμέτρηση, καθώς εμείς κύριοι στην Ένωση Ιλίου έχουμε μια αξιοπρέπεια και μια αγάπη για το άθλημα που θέλουμε να το βλέπουμε να προχωρά, όμως όπως έχουμε αναφέρει δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πατήσει την αξιοπρέπεια.

Είπαμε να μην ασχοληθούμε, όμως δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε, καθώς στην αναμέτρηση με τον Έσπερο και ενώ η γηπεδούχος ήταν μπροστά 67-64, ο αθλητής μας Δημήτρης Τσακίρης ευστοχεί τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη σε τρίποντο ισοφαρίζοντας, κάτι που όλοι το είδαμε καθαρά ακόμη και οι τυφλοί, εκτός από τον κύριο Ουσταμπασίδη τον οποίο πιθανό να τον τύφλωνε εκείνη τη στιγμή η εντοπιότητα ή η μη ικανότητα, χρεώνοντας το καλάθι ως δίποντο και ουσιαστικά αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ρωτάμε λοιπόν τι είδε ο κύριος Ουσταμπασίδης;

Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε κι εσείς τι ακριβώς είδε γιατί ο κύριος Ζιώγας σηκώνει για τρίποντο και ο κύριος Ουσταμπασίδης για δίποντο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο όπως και στην παγωμένη εικόνα ο δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης κύριος Ζιώγας στην εξέλιξη της επίμαχης φάσης αλλάζει τον κανονισμό και παίρνει ενεργή συμμετοχή κάνοντας σκριν και μπαίνοντας ανάμεσα στον αθλητή της Ένωσης Ιλίου και του Έσπερου Καλλιθέας. Τώρα να γελάσουμε ή να κλάψουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως κυλά ένα δάκρυ.

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κάποιο άλλο μέσο διεκδίκησης προς την αναμέτρηση από τα να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία καταθέτοντας ένσταση.