Λύγισε στην παράταση και 4η θέση για Προμηθέα

Written by  Φεβ 06, 2019

Ο Προμηθέας πάλεψε σκληρά στην Ιταλία, αλλά τελικά λύγισε στην παράταση, γνωρίζοντας την ήττα με 98-91 (κ.α. 84-84) από την Μπολόνια και τελικά τερμάτισε στην 4η θέση ολοκληρώνοντας την φάση των ομίλων έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με την παρθενική του ευρωπαϊκή παρουσία.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στα μισά της τρίτης περιόδου ακόμα και με 15 πόντους, οι Πατρινοί βρήκαν το σθένος να γυρίσουν το παιχνίδι και με εντυπωσιακό τελευταίο δίλεπτο έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, όπου δεν άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και τελικά γνώρισαν μια ήττα που, ωστόσο, τους αφήνει με πολλά κέρδη, αφού έδειξαν ότι παρά την απειρία τους, είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα που μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλά και με καλή άμυνα κράτησε χαμηλά την Μπολόνια στα πρώτα λεπτά, όμως, στη συνέχεια, έχασε την συγκέντρωσή του, είδε τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την χαλάρωσή του, να παίρνουν διαφορά 8 πόντων (21-13) και να μπαίνουν στη θέση του οδηγού.

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα κατάφερε να μειώσει στο τέλος του δεκάλεπτου με τρίποντο του Γκίκα στο καλάθι (25-23) και έμεινε στο κυνήγι της Μπολόνια μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την ιταλική ομάδα να καταφέρνει να πάρει και πάλι μια μικρή διαφορά (52-46).

Η Μπολόνια μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με σερί 11-2 εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (63-48) και με τον Προμηθέα να μην προσπαθεί να πλησιάσει, αλλά να μην καταφέρνει πολλά, η διαφορά έπεσε απλώς στο τέλος του δεκάλεπτου στους 9 (73-64).

Ο Προμηθέας προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, αλλά όσο τελείωσε ο χρόνος δεν έδειχνε ιδιαίτερα ικανός για να το πετύχει. Το 83-75 του 38’ έμοιαζε καταδικαστικό, όμως, στο μπάσκετ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι όλα έχουν τελειώσει πριν έρθει η ώρα τους.

Με εκπληκτική άμυνα, που κράτησε τους γηπεδούχους σχεδόν χωρίς πόντο, αλλά και με μεγάλα σουτ, πέρασε το άγχος στην ιταλική ομάδα, ενώ το μεγάλο τρίποντο του Τόνι Μέιερ 9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έφερε την ισοφάριση σε 84-84 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, η ελληνική ομάδα έμεινε από δυνάμεις και τελικά γνώρισε την ήττα με 98-91 που την φέρνει στην 4η θέση.

Ο Τερέλ Παρκς ήταν εντυπωσιακός με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Κατσίβελης βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Τόνι Μέιερ εκτός από το τρίποντο που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση σημείωσε συνολικά 15 πόντους, ενώ ο Νίκος Γκίκας είχε 12 πόντους με 4 ασίστ, με τον Λάνγκστον Χολ να έχει μόνο 3 πόντους, αλλά να μοιράζει συνολικά 10 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Αμάθ Μ’Μπαγιέ έκανε double-double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Πιέτρο Αραντόρι με τον Μπράιαν Κβέηλ είχαν από 16 πόντους, ενώ ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΟΚ, Γιάνικ Μορέιρα, σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 52-46, 73-64, 84-84, 98-91 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.