Print this page

Πρωτιά με καρδιοχτύπι και βλέπει… «εμφύλιο»

Written by  Φεβ 06, 2019

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά στην τελευταία φάση η άμυνα του Θίοντορ στον Λι χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα με 77-76 και μαζί την πρώτη θέση στον όμιλο της και πλέον στην κλήρωση για τους «16» είναι κάτι παραπάνω από ορατή η πιθανότητα ενός ελληνικού «εμφυλίου», αφού υποψήφιοι αντίπαλοί της είναι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Προμηθέας, αμφότεροι έχοντας τερματίσει 4οι στον όμιλό τους.

Η «Ένωση» παρουσίασε δύο πρόσωπα, αφού για περίπου τρία δεκάλεπτα ήταν εξαιρετική και δεν αντιμετώπισε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, παίρνοντας διαφορά ακόμα και 17 πόντων, όμως, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με την Αντβέρπ να χάνει στο τέλος την ευκαιρία ακόμα και να πετύχει την ολοκληρωτική ανατροπή.

Η ΑΕΚ πάτησε… γκάζι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης παίρνοντας από νωρίς διαφορά που έφτασε πολύ γρήγορα το +12 (18-6) και με την ελληνική ομάδα να κυριαρχεί, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με αυτό το προβάδισμα (25-13).

Η ελληνική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με την πιεστική της άμυνα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, έφτασε ακόμα και το +17 (46-29) και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, έφτασε εύκολα στο 46-32 του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και έδειχναν πως θα περάσουν έν ξεκούραστο βράδυ, όμως, ένα τετράλεπτο μεταξύ 28-32 που έμειναν μακριά από το σκορ επέτρεψαν στην Αντβέρπ να ξαναμπεί στο ματς, μειώνοντας αρχικά στους 5 (64-59) και, στην συνέχεια, μετά το 7-0 της ΑΕΚ για το 71-59, να απαντήσουν ξανά με δικό τους σερί για το 73-70, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό, με την Αντβέρπ να μειώνει στον πόντο(77-76) με τρίποντο του Τέιτ, την ΑΕΚ να εγκλωβίζεται στην άμυνα των φιλοξενούμενων και να μην μπορεί να εκδηλώσει επίθεση και στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Λι είχε την ευκαιρία να κλέψει το ματς, αλλά ο Θίοντορ έκλεψε τη μπάλα και χάρισε τη νίκη και την πρώτη θέση στην ομάδα του.

Ο Βινς Χάντερ χάρισε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Τζόρνταν Θίοντορ εκτός από τη μεγάλη άμυνα στο τέλος είχε συνολικά 11 πόντους με 6 ασίστ και ο Μάλκολμ Γκρίφιν με τον Ντούσαν Σάκοτα σημείωσαν από 10 πόντους.

Ο Ισμαέλ Μπακό με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, ο Σον Τέιτ σημείωσε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Πάρις Λι που έχασε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, σημείωσε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 46-32, 61-50, 77-76

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball