Στον τελικό με… μισό αγώνα

Written by  Φεβ 13, 2019

Επεισοδιακός ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς διεκόπη στο ημίχρονό του, έπειτα από την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο δεύτερο μέρος (ημ. 40-25), διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία και, έτσι, ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό όπου την Κυριακή θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, κάτι που τους ώθησε στην απόφαση να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και, έπειτα από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλους, να αποχωρήσουν από το ΟΑΚΑ.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η τριάδα των διαιτητών έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και, στη συνέχεια, κατακύρωσαν τον αγώνα υπέρ του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες και τους φιλάθλους της ομάδας να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό.

Υπήρξε και αγώνας

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που προηγήθηκε, με την ενέργεια της έδρας ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 20-8, χτυπώντας μέσα από την ρακέτα με ποσταρίσματα του Παπαπέτρου και του Τόμας, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να πλησιάσει στο καλάθι και να επιχειρεί κατά κύριο λόγο με – ανεπιτυχείς στην πλειονότητα τους – ατομικές ενέργειες.

Το κυριαρχικό «πράσινο» πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 23-12, ενώ με τον Παναθηναϊκό να έχει εγκλωβίσει ολοκληρωτικά τον αντίπαλό του, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 (40-22), πριν το ημίχρονο βρει τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας (40-25).

Στο σημείο εκείνο και, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν βγει για την προθέρμανση του δεύτερου ημιχρόνου, ήρθε η απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσουν και ακολούθησε η διακοπή και κατακύρωση του αγώνα υπέρ των «πρασίνων», με την αποστολή των «ερυθρολεύκων» να αποχωρεί από το ΟΑΚΑ, αφού ολοκληρώθηκε και ο τυπικός έλεγχος ντόπινγκ.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paobc

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.