Print this page

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού δίνουν φιλανθρωπικό αγώνα με την ομάδα της Βουλής

Written by  Μαρ 19, 2019

Με σκοπό την προβολή και την ενίσχυση δύο ιδρυμάτων για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες (ΕΣΤΙΑ και ΠΕΓΚΑΠ), ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού παίρνει θέση σε ένα ακόμη τζάμπολ.

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου, Φαίνης Χατζηαθανασιάδου, οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής των Ελλήνων, σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου (18:00), στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων (Κισσάβου και Σπύρου Λούη 8). Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του ένθερμου και οργανωμένου φιλάθλου της ομάδας του Πειραιά, Ηλία Πουργιάζου, ο οποίος, μετά από εγχείρηση, έμεινε ανάπηρος.

 Πολίτες και πολιτικοί, βουλευτές και βετεράνοι στέλνουν από κοινού μηνύματα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, με τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού να προσκαλεί όλους τους βουλευτές, όλων των πολιτικών κομμάτων, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για κινητοποίηση της κοινωνικής ευαισθησίας και άλλων συμπολιτών μας.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού και της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνεται μετά από προσωπική πρωτοβουλία της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου, προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου, πρωτοβουλία που πηγάζει από αισθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και προσφοράς, με σκοπό την προβολή, την ενίσχυση δύο ιδρυμάτων στο βόρειο τομέα της Αττικής, την ΕΣΤΙΑ και την ΠΕΓΚΑΠ, για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

Η ΕΣΤΙΑ ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση, εδρεύει στο Νέο Ψυχικό και λειτουργεί με την άδεια και εποπτεία των Υπουργείων: Υγείας, Παιδείας, Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας. Είναι φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση. Έχει πιστοποιηθεί ως Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ελαφριά και μέση νοητική υστέρηση, από 15 ετών και άνω. Το 1998 πιστοποιήθηκε ως Εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και από τότε υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα. Έχει αδειοδοτηθεί για ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Παράλληλα, εξειδικεύεται και αναπτύσσει δράσεις: στην κοινότητα, υποστήριξη οικογενειών, δράσεις ερευνητικού και επιστημονικού περιεχομένου και δράσεις υποστήριξης της απασχόλησης.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.), είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1960. Διαθέτει τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι), εκ των οποίων η μία είναι σε αναστολή, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Οι οικονομικοί πόροι της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ. προέρχονται από την Περιφέρεια, τα ασφαλιστικά ταμεία, προγράμματα ΕΣΠΑ, δωρεές μελών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Επίσης, από το 2013 λειτουργεί μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στο Χαλάνδρι.

Τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και παρέχουν ειδική αγωγή, δραματοθεραπεία, φυσική αγωγή, εργοθεραπεία, που συμβάλλουν στη βελτίωση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών τους. Προσφέρουν υποστήριξη και ενημέρωση στις οικογένειες τους, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ατομική ζωή των ωφελούμενων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν μαθήματα νοητικής ενδυνάμωσης, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενίσχυση των δεξιοτήτων καθημερινής ζωής (Δ.Κ.Ζ.), καθώς και της επικοινωνίας. Στην προσπάθειά μας για ενσωμάτωση στην κοινότητα διοργανώνουμε επισκέψεις σε δομές του Δήμου μας, σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε μουσεία και συμμετέχουμε σε αθλοπαιδίες. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, σύμφωνα με το ατομικό τους δυναμικό, η ενίσχυση της αυτονομίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Τον αγώνα θα παρουσιάσει εθελοντικά ο αθλητικός δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός.