Εύκολα στον τελικό και η Τενερίφη

Written by  Μάι 04, 2019

Χάρη στην σκληρή της άμυνα και με ήρωα τον Μπρουσίνο, η Τενερίφη επικράτησε εύκολα της οικοδέσποινας του Final Four του Champions League, Αντβέρπ με 70-54 και θα αντιμετωπίσει την Βίρτους Μπολόνια στον τελικό της Κυριακής με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά, αφού ήταν η νικήτρια και το 2017.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν τα φαρμακερά τρίποντα του Μπρουσίνο έδωσαν «αέρα» στην ισπανική ομάδα και, με την εντυπωσιακή της άμυνα, που κράτησε πολύ χαμηλά τους γηπεδούχους, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, σπάζοντας ταυτόχρονα και την… άτυπη παράδοση των δυο προηγούμενων ετών να κατακτά το τρόπαιο η ομάδα που φιλοξενούσε την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ενέργεια, πάθος, λάθη από άγχος και βιασύνη, αλλά και δυνατές μονομαχίες κάτω από τα καλάθια ήταν το χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών, με την Αντβέρπ να παίρνει προβάδισμα στο πεντάλεπτο (4-9), ενώ με καλή κυκλοφορία, κυριαρχία στα ριμπάουντ και γρήγορο transition έφτασε το +8 (12-20) στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Με καλάθι του Τέιτ, οι οικοδεσπότες έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (12-22), αλλά η πολύπειρη Τενερίφη απάντησε γρήγορα και με συνεχόμενα τρίποντα, μείωσε αμέσως και έφερε το παιχνίδι στα ίσια πριν το μισό τη περιόδου (24-24).

Το παιχνίδι έχασε πολύ σε ποιότητα, με τις βιαστικές επιλογές και τα λάθη να κυριαρχούν και την Τενερίφη να καταφέρνει να περάσει μπροστά με 31-26 στο ημίχρονο, έχοντας σημειώσει ένα εντυπωσιακό επιμέρους 19-6 σε αυτή τη δεύτερη περίοδο.

Η ισπανική ομάδα εξακολουθούσε να έχει σφίξει την άμυνά της, φτάνοντας χωρίς κόπο το +10 (41-31), όμως, η Αντβέρπ ανέβασε το ρυθμό, βρήκε μακρινά σουτ και μείωσε σε 43-40, πριν η Τενερίφη προηγηθεί με 47-42 στο τέλος της περιόδου.

Η Τενερίφη ξεκίνησε εντυπωσιακά με τον Μπρουσίνο να σημειώνει 7 από τους 8 πόντους του σερί 8-0 της για το 55-42, που έδωσε σημαντικό «αέρα» στην ισπανική ομάδα, καθώς η Αντβέρπ δεν είχε δυνάμεις να διεκδικήσει την ανατροπή, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τους 19 πόντους (70-51) και το τελικό 70-54 να επισφραγίζει την άνετη επικράτηση των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Νίκολας Μπρουσίνο με 17 πόντους (4/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Χαβιέρ Μπεϊράν να έχει 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και τον Πιερ-Αντουάν Ζιλέ να προσθέτει 11 πόντους με 3/4 τρίποντα και 6 ριμπάουντ.

Από την Αντβέρπ, ο Τζέι Σιν Τέιτ είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Τάιλερ Καλινόσκι επίσης 13 πόντους, ενώ ο Ισμαέλ Μπάκο σημείωσε 7 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-26, 47-42, 70-54

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.