Print this page

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ σε ματς για… κολλύρια

Written by  Οκτ 30, 2019

Η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει ακόμα… σφυγμό και, έπειτα από ένα κακό σε ποιότητα παιχνίδι, πήρε μετά από καιρό μια νίκη, επικρατώντας της Αντβέρπ με 62-51 για την 3η αγωνιστική του Champions League και ανέβηκε στο 2-1, παίρνοντας μαζί και μια καλή ψυχολογική ανάσα.

Η αναμέτρηση δεν προσέφερε καθόλου καλό θέαμα, με τις δυο ομάδες να κακοποιούν το μπάσκετ, αλλά η «Ένωση», πήρε αυτό που ήθελε με την άμυνά της, ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο που κράτησε τους φιλοξενούμενους στους 3 μόλις πόντους και έβαλε τέλος σε ένα πολύ κακό σερί συνεχόμενων ηττών.

Πολύ χαμηλό το θέαμα στην πρώτη περίοδο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, να μένουν χαμηλά στο σκορ και τους φιλοξενούμενους, αφού πήραν ένα μικρό προβάδισμα με 7-11, να κλείνουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με το φτωχό 11-12.

Η Αντβέρπ προηγήθηκε ξανά με 4 πόντους (18-22) με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει δικό της σερί και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να μην τα καταφέρνει, να βρίσκεται πίσω με 31-36 και το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους με μικρό προβάδισμα 33-36.

Μπορεί επιθετικά η «Ένωση» να μην έβγαζε… μάτια, αλλά στην άμυνα τα πήγαινε περίφημα, κρατώντας την Αντβέρπ χωρίς πόντο για περίπου 5’ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι που της έφερε σερί 10-0 για να προηγηθεί με 43-36 και να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ έφτασε και το +9 (47-38), λίγο πριν την λήξη της περιόδου.

Με την εικόνα που παρουσίαζαν οι δυο ομάδες, αυτή η διαφορά ήταν αρκετή για να δώσει προβάδισμα νίκης στην ΑΕΚ, που συνέχισε να παίζει τρομερή άμυνα και έφτασε ακόμα και το +15 (62-47), πριν η Αντβέρπ μειώσει στο τελικό 62-51, που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των «κιτρινόμαυρων».

Ο Κέντρικ Ρέι με 18 πόντους και ο Κιθ Λάνγκφορντ με 16 έβαλαν μαζί περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας τους, σε μια κατά τα άλλα και πέρα από τη νίκη πολύ κακή βραδιά, ενώ από την Αντβέρπ ο Ντέηβ Ντουζνίσκι πάλευε μόνος του σημειώνοντας 20 πόντους με 8 ριμπάουντ, με τον Ιμπραχίμα Φαλ Φαγιέ να έχει 9 πόντους με 10 ριμπάουντ.  

Τα δεκάλεπτα: 11-12, 33-36, 47-39, 62-51

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball