Print this page

Ο Χάτσερ οδήγησε το Περιστέρι σε τεράστια ανατροπή

Written by  Νοε 12, 2019

Με ηγέτη τον εκπληκτικό στο τελευταίο πεντάλεπτο, Γουίλ Χάτσερ, το Περιστέρι Winmasters επέστρεψε από το -9 του 35’ και με εντυπωσιακό σερί 16-0 πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μόρναρ Μπαρ με 73-65 και έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας που δεν τα παρατά όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες ενός αγώνα.

Σε ένα κατά γενική ομολογία πολύ κακό παιχνίδι, όπου η ελληνική ομάδα ήταν πολύ άστοχη και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, στα τελευταία λεπτά έδειξε ψυχή, καρδιά και αίσθημα αυτοθυσίας, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με τον Γουίλ Χάτσερ να εκτελεί τους γηπεδούχους με συνεχόμενα καλάθια, έφτασε σε μια μεγάλη, όπως εξελίχθηκε, νίκη.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά που οι δυο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο, το Περιστέρι έχασε την συγκέντρωσή του στην περιφερειακή άμυνα, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να σημειώσουν 3/7 τρίποντα και να προηγηθούν με 21-15 πριν ο Βασίλης Ξανθόπουλος μειώσει στο τέλος του δεκάλεπτου σε 21-17.

Η ελληνική ομάδα έδειχνε πελαγωμένη με την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου, έχασε την επαφή με το καλάθι, ενώ ταυτόχρονα η άμυνά της «έμπαζε», με συνέπεια οι γηπεδούχοι να φτάσουν το +13 (37-24), έχοντας πάρει απολύτως τον έλεγχο του αγώνα και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 40-33.

Το Περιστέρι βελτίωσε αισθητά την άμυνά του με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και μείωσε σε 45-42, όμως, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με την Μόρναρ να ανεβάζει ξανά τη διαφορά, να φτάνει στο +8 (51-43) και το δεκάλεπτο να λήγει με τρίποντο του Κίνγκσλεϊ στην εκπνοή για το 51-46.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου προσπαθούσαν να ξαναφέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά ήταν εξαιρετικά άστοχοι και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, με τους γηπεδούχους να διατηρούν χωρίς κόπο το προβάδισμά τους (61-52), όμως, στο σημείο εκείνο… ξύπνησε ο Χάτσερ και το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή.

Με ηγέτη τον Αμερικανό, το Περιστέρι έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 και, όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά προηγήθηκε και με 61-68 και πήρε μια ανέλπιστη, όπως εξελίχθηκε, νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα με το τελικό 65-73.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής ήταν ο Γουίλ Χάτσερ, ο οποίος στα τελευταία λεπτά πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στη νίκη με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ να κάνει μεγάλο παιχνίδι και double-double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ και τον Γιάνικ Μορέιρα να προσθέτει 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από τους γηπεδούχους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζέικομπ Πούλεν με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 40-33, 51-46, 65-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball