Print this page

Η Κόρινθος στήριξε το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής

Written by  Δεκ 18, 2019

Ο αθλητισμός και το μπάσκετ, για ακόμα μια φορά, έγιναν αγγελιοφόροι ελπίδας και εθελοντισμού, αυτή τη φορά στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου, με αφορμή την διοργάνωση του Τουρνουά  για "Το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής" προς αρωγή των σκοπών του συλλόγου Όραμα Ελπίδας.


Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΚΑΟ Κορίνθου, Ευαγγελίας Παπαιωάννου, που είχε την έμπνευση της αναγωγής του γηπέδου της Κορίνθου σε μία πλατφόρμα έμπρακτης αρωγής και σε συνεργασία του επικεφαλής της Εκστρατείας για το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής, Ιωάννη Σταθόπουλου, το ομόνυμο τουρνουά "ταξίδεψε" στην Κόρινθο.

Παιδιά ηλικίας 9-11 ετών, από τις Ακαδημίες του ΚΑΟΚ, του ΑΟ Ξυλοκάστρου, του Άρατου Κιάτου και του ΑΣ Τήρωνα έπαιξαν για εκείνα τα παιδιά που δίνουν έναν άλλο αγώνα, αγώνα ζωής, ενώ παράλληλα απέκτησαν μια πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία που θα αποτελέσει εφόδιο για την πορεία τους στο μέλλον, ερχόμενα σε επαφή με εμβληματικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του ΚΑΟΚ Κορίνθου αναδείκτηκε η νικήτρια του Τουρνουά, ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης ήταν ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού Βολών "Βig Shoes Shooting Stars", ενώ ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης μαζί με τον συμπαίκτη του Αντώνη Μανωλιτσάκη και τους Ιωάννη Ρόζο (Ξυλόκαστρο), Γρηγόρη Χασιώτη (Κιάτο) και Παύλο Καλογερόπουλο (Αγ. Θεόδωροι) ανακυρήχθηκαν ως η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Γονείς και θεατές έγιναν εθελοντές δότες με δεκάδες νέα δείγματα να συγκεντρώνονται, ανάμεσα τους και ο  Δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος που έγινε κοινωνός της προσπάθειας και συμμέτοχος σε αυτήν.

Με την παρουσία τους τίμησαν το τουρνουά, οι Χρυσές Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Πρωταθλήτριες Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Κωφών γυναικών, Στεφανία Πατέρα, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη και προπονήτρια όλων αυτών των επιτυχιών Αθήνα Ζέρβα, οι οποίες και βραβεύτηκαν για το τρεμπλ που κατέκτησαν τα τελευταία τρία χρόνια στα παρκέ αλλά και την έμπνευση που αποτελούν έξω από τις τέσσερις γραμμές.

«Ειναι τιμή μας που μας βράβευσε ο δήμος Κορίνθου. Είμαστε πολύ χαρούμενες και περήφανες που συμμετέχουμε με την παρουσία μας σε δράσεις προσφοράς, εθελοντισμού, και προώθησης του αθλητισμού και του μπασκετ σε μικρές ηλικίες» δήλωσε η αρχηγός της Εθνικής Κωφών Γυναικών, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη στο agapotobasket.gr.  

Χορηγοί επικοινωνίας του τουρνουά ήταν το Agapotobasket.gr, το ΙΟΝΙΟΝ fm, και ο Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός Ηλέκτρα.