Απομακρύνεται η πρόκριση, αγωνία για Σχίζα

Written by  Ιαν 15, 2020

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Ντιζόν με 77-84, έμεινε στο 4-7 και πλέον βλέπει την πρόκρισή του να απομακρύνεται επικίνδυνα, αφού έχει πια μόνο μαθηματικές ελπίδες, όμως, το γεγονός που επισκίασε την αναμέτρηση ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Σταύρου Σχίζα, ο οποίος σε μια προσπαθεια να κλέψει, σωριάστηκε στο παρκέ και του γύρισε η γλώσσα.

Ο παικτης του «Δικεφάλου του Βορρά» έμεινε στο παρκέ μέχρι να τον επαναφέρουν οι γιατροί και αποχώρησε υποβασταζόμενος και καταχειροκροτούμενος από τους φιλάθλους, μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαγνώστηκε ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θα παραμείνει εκεί μέχρι να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά και, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά (15-15), πήρε μπροστά, έκανε σερί 7-0 για να προηγηθεί με 22-15, όμως, δεν κράτησε την διαφορά του και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με οριακό προβάδισμα για το 22-21.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι με 5 πόντους (28-23) και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν ι Ντιζόν πλησίασε και προσπέρασε με 31-34 και έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που την βρήκε να προηγείται με 41-44.

Η ελληνική ομάδα… ξεχάστηκε στα αποδυτήρια, έμεινε χωρίς πόντο για 4’ διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 12-0 και εδραίωσαν μια σημαντική διαφορά (41-56), όμως, το υπόλοιπο κομμάτι στης περιόδου ανήκε αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, που δεν τα παράτησε, έσφιξε την άμυνά του και έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 19-6 μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 60-60.

Το παιχνίδι κινήθηκε στην λεπτή ισορροπία με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το 37’, όταν και ήταν ισόπαλες με 75-75, με την Ντιζόν να παίζει τρομερή άμυνα, να εκμεταλλεύεται τα λάθη του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά και να δημιουργεί μια διαφορά που την έφερε στο νικηφόρο 77-84 στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Άνταμ Σμιθ ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Αντουέιν Γουίγκινς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Σάνον Σόρτερ 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μπόμπι Μπράουν πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Από την Ντιζόν, ο Λαμόντ Ουλμέρ έκανε double-double με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Αλεξάντερ Σασάνγκ είχε επίσης 15 πόντους και ο Ρασίντ Σουλειμόν 12 πόντους με 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 41-44, 60-60, 77-84

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.