Εύκολο απόγευμα για τον Παναθηναϊκό

Written by  Νοε 28, 2015

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α1 Γυναικών. Οι «Πράσινες» επικράτησαν με 62-44 στην άδεια Λεωφόρο του Α.Ο. Τερψιθέας-Γλυφάδας σημειώνοντας την 6η τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος από το συγκρότημα του κόουτς Παπασπυριδάκου, πήρε με το "καλημέρα" της αναμέτρησης το προβάδισμα και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στην αξιόμαχη ομάδα των Νοτίων προαστίων να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με κάτι καλό από το «Π. Γιαννακόπουλος».

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από την Μαργαρίτα Μάλαμα που έκατσε στην άκρη του «πράσινου» πάγκου, καθώς ο Πέτρος Πρέκας απουσίαζε λόγω ασθένειας από το τιμόνι της ομάδας.

Η αναμέτρηση έδωσε την ευκαιρία τόσο στην Διέλα να πατήσει παρκέ κάποια λεπτά, αλλά και στην 15χρονη Ισμήνη Πράπα να πάρει τα πρώτα της λεπτά συμμετοχής. Η νεαρή παίκτρια μπήκε για πρώτη φορά στο παρκέ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, προκαλώντας τον ενθουσιασμό στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Κορυφαίες από τον Παναθηναϊκού η συνήθης ύποπτη Ντέλβα με 15 πόντους, η Κυριακοπούλου επίσης με 15 και η Αλμπάνεζ με 10. Από την Τερψιθέα η Σίμονς είχε 13 και η Μούλη 11.

Ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό μούδιασμα βρήκε ρυθμό έβγαλε ενεργεία και κατάφερε να προηγηθεί με 14-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πράσινες» άρχισαν να ξεφεύγουν καθώς η Τερψιθέα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό που είχε αρχίζει να επιβάλει στο παρκέ η ομάδα της Αφροδίτης Μάλαμα με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με το σκορ 33-22 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το νερό είχε μπει στο αυλάκι με τον Παναθηναϊκό να έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και την Τερψιθέα να προσπαθεί να μαζέψει κάπως τη διαφορά (51-36 στο 30’). Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δυο ομάδες να  δοκιμάζουν σχήματα, αλλά και να κρατούν δυνάμεις εν όψει συνέχειας. Το τελικό 62-44 απλά πιστοποίησε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στον αγώνα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.